Glamour met een knipoog

Zien: Prinses Margriet en Jan Smit zingen kerstliedjes met kinderen in Ghana

Prinses Margriet en Jan Smit zijn momenteel samen in Ghana als ambassadeurs van stichting SOS Kinderdorpen. En dat gaat er heel gezellig aan toe: op beelden is te zien hoe zij samen met Ghanese kinderen een vrolijk kerstliedje ten gehore brengen. Mooi op tijd, zo twee maanden voor kerst!

Prinses Margriet en Jan Smit zingen kerstliedjes met kinderen in Ghana

Jan Smit is ambassadeur van SOS Kinderdorpen en prinses Margriet is sinds 1984 beschermvrouwe van de organisatie, en daarom zijn zij van 22 tot en met 24 oktober in Ghana. Tijdens het werkbezoek gaan ze langs bij families en programma's die zich inzetten voor kinderrechten en jeugdwerkgelegenheid.

Jan Smit en Margriet in Ghana

Jan en Margriet bezochten het Afrikaanse land eerder al in 2014. Deze maandag arriveerde het duo in Accra, de hoofdstad van Ghana. Op Instagram deelt Jan een kiekje van hun bijzondere reis. "Samen met Prinses Margriet ben ik momenteel in Ghana namens SOS Kinderdorpen. 10 jaren geleden waren we hier ook samen!", schrijft hij. "Het is bijzonder om te zien welke ontwikkelingen het land, de organisatie en de kinderen hier doormaken. Ikzelf ben inmiddels al 25 jaar ambassadeur, maar het blijft de meest dankbare taak van allemaal! ❤️"

Tijdens het bezoek is er één ding dat natuurlijk niet kan ontbreken: muziek! In een video achter de schermen is te zien hoe Jan en Margriet samen met een aantal kinderen een kerstliedje zingen. Weliswaar twee maanden voor kerst, maar dat mag de pret niet drukken.

Terugblik op projecten

Tijdens hun reis naar Ghana worden Margriet en Jan bijgepraat over diverse projecten van SOS Kinderdorpen de afgelopen jaren. Naast diverse bezoeken, staan onderwerpen zoals educatie rondom kinderrechten en verschillende presentaties op het programma. Zo krijgen ze een presentatie van jongeren die na deelname aan een programma van SOS Kinderdorpen een eigen bedrijf zijn gestart. Ook bezoeken de prinses en presentator een kinderrechtenclub in het dorp Asiakwa waar kinderen leren wat hun rechten zijn en hoe zij voor zichzelf op kunnen komen. Bij deze clubs worden onderwerpen als seksualiteit, assertiviteit, genderbewustzijn, emancipatie en beroepskeuzes aangesneden.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich in voor het veilig en liefdevol opgroeien van kinderen. De organisatie is actief in ruim 130 landen, met als doel om gezinnen sterker en zelfredzamer te maken en daarbij de lokale gemeenschap te betrekken.

Prinses Margriet bezocht onder andere Ghana, Libanon en Oostenrijk voor hun projecten. "SOS Kinderdorpen Nederland zet zich al ruim 53 jaar in om kinderen een liefdevolle familie en veilig thuis te geven. En biedt psychosociale- en medische zorg aan kinderen in noodsituaties, volledige en persoonlijk. Ik ben daar al ruim 30 jaar persoonlijk getuige van. Met volle overtuiging voel ik mij verbonden. Ik wens SOS van harte geluk en bovenal wens ik alle kinderen een liefdevolle en veilige toekomst toe", zegt ze over de organisatie.

Royalty
  • X @Royalblognl
  • NL Beeld