Glamour met een knipoog

Feiten en fabels over bindweefselmassages: in gesprek met een specialist in huidverbetering van hannah

Van een beurs lijf tot een stralend huidje en minder littekens - we doken in de feiten en fabels rondom bindweefselmassages! We legden de specialist in huidverbetering van hannah een aantal stellingen voor.

Hannah bindweefselmassages

Voordat we de feiten en fabels ontleden, is het eerst belangrijk om te weten wat een bindweefselmassage precies is. Gelukkig kunnen ze dat bij hannah haarfijn uitleggen: "Bindweefselmassages stimuleren de huiddoorbloeding, werken op verbetering van de huidstructuur, zorgen voor reductie van blokkades en verstevigen het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen." Een leuk effect, want door een slechte doorbloeding kunnen onder andere rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Ook verbetert zo'n massage de circulatie, waardoor de huidconditie wordt geoptimaliseerd. Dat klinkt ons als muziek in de oren! Tegelijkertijd roept een bindweefselmassage een hoop vooroordelen op. In gesprek met de specialist in huidverbetering van hannah ontkrachten óf bevestigen we deze.

Het effect van een bindweefselmassage is tijdelijk

Fabel! Na een bindweefselmassage zie je direct resultaat - het volume in de huid is toegenomen, de doorbloeding is verbeterd, de huid ziet er gladder uit én je hebt een mooie glow. Maar voor een blijvend effect moet je wel aan de bak. "Om dit effect te behouden, moet men thuis met de juiste producten - die zijn afgestemd op de huid - blijven voeden en activeren. En door regelmatig een bindweefselmassage bij de huidcoach te herhalen, wordt de werkzaamheid verhoogd en de effectiviteit vergroot." Een beter én sneller resultaat, dus. "Het is namelijk net als sporten, zodra je het regelmatig herhaalt is het resultaat van langere en blijvende duur." Bij een huidcoach kun je deze 'skin work-out' in kuurverband of iedere zes weken ondergaan.

Na een bindweefselmassage ben je beurs

Fabel! "In tegenstelling tot wat sommige boze tongen beweren, is de massage juist heel prettig en ontspannend. Mits deze op de juiste wijze en met empathie wordt uitgevoerd." Een bindweefselmassage kan namelijk ook pijn doen: "Als je bindweefsel masseert, kan het gevoelig zijn en mogelijk zelfs als pijnlijk worden ervaren wanneer er sprake is van verklevingen in de huid. Als huidcoach dien je goed op de reactie van de klant te letten en de intensiteit van de massage aan te passen."

Zo'n massage hoort dus niet alleen huidverbeterend, maar ook ontspannend te zijn. En we worden er ook nog eens knuffelig van! "Het huid-op-huidcontact bij de massage is van een niet te onderschatten belang. Bij de massage komt oxytocine vrij, ofwel het knuffelhormoon." Dat geldt trouwens ook voor degene die de massage uitvoert. Dus misschien kun je je ontspannende massage ook nog afsluiten met een knuffel!

Een bindweefselmassage bevordert de aanmaak van collageen

Feit! Een leuk effect, want de aanmaak van collageen zorgt voor een strakker huidje. "Wanneer de huid ouder wordt, wordt het collageennetwerk losser. Daarnaast zal de activiteit van de belangrijkste cel van het bindweefsel, de collageen producerende fibroblast, steeds meer aangetast worden door omgeving en leefgewoontes. Doordat deze cellen in het bindweefsel geprikkeld worden tijdens de massage, ontstaat versteviging van het bindweefsel." Ook zorgt het ervoor dat serums en crèmes beter hun werk doen. "De huid wordt voorzien van zuurstof en een verbeterende bloedsomloop, waardoor werkzame stoffen uit serums en crèmes beter opgenomen kunnen worden."

Ook hier geldt overigens de kracht van herhaling. "Om echt collageen in de huid op te bouwen en langdurig te kunnen behouden, is het regelmatig ondergaan van een bindweefselmassage een must. Net zoals bij sporten voor spieropbouw."

De hannah bindweefselmassage voor het gezicht (Beeld: hannah)

Met een bindweefselmassage kun je rimpels verminderen

Feit! "Omdat je de cellen in de huid prikkelt die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van collageen en het stimuleren van de doorbloeding, kan de bindweefselmassage zeker bijdragen aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels." Helemaal verdwijnen zullen ze helaas niet... "Uiteindelijk wordt de celdeling trager en gaat het huidverouderingsproces onvermijdelijk door." Jammer! "Wel kun je de huid in een optimale conditie houden dankzij bindweefselmassages."

Zo kun je dus toch ouder worden met een egale, gezonde huid. Een goede verzorging met de juiste producten is daarbij wel essentieel! "En heel eerlijk, een rimpeltje hier en daar hoort nu eenmaal bij het leven en mag getoond worden."

Een bindweefselmassage is voor oudere mensen

Fabel! Een bindweefselmassage is voor verschillende huidproblemen en leeftijden. "Denk aan een vale en vermoeide huid, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huidissues." Hoewel we geneigd zijn om te denken dat vooral oudere dames de massages ondergaan, schijnt het ook voor jonge bloempjes iets te doen. "Vanaf het 25ste levensjaar treedt het huidverouderingsproces in en draagt een bindweefselmassage bij aan een stralend en gezonde huid. Ook in de leeftijd 18-24 jaar is de bindweefselmassage een populaire behandeling. Veel jongeren hebben last van blokkades in de huid met een slechte doorbloeding, waardoor bijvoorbeeld onzuiverheden kunnen ontstaan. Zouden zij één of meerdere bindweefselmassages ondergaan, zullen zij aanzienlijk minder verklevingen en/of onzuiverheden ervaren en uiteindelijk een gladdere en stralende huid zien." En laten we het stukje selfcare niet vergeten! Een bindweefselmassage is natuurlijk ook gewoon ontspannen.

Van een bindweefselmassage gaat je huid stralen

Feit! Sterker nog, een bindweefselmassage is een zeer succesvolle behandeling als het gaat om een stralende huid. De combinatie van de juiste producten met de massages zorgt voor een veelbelovend resultaat. "De bindweefselmassage zorgt voor snellere doorbloeding en zuurstofgehalte in je huid, waardoor je huid zeker stralen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen!"

Een bindweefselmassage gaat huidveroudering tegen

Dit is deels een feit en deels een fabel. Hoe dat precies zit? "Met een bindweefselmassage kun je het verouderingsproces niet tegenaan, want dat gaat onvermijdelijk door. Wel kun je ervoor zorgen dat de huid in een gezonde conditie blijft door regelmatig een bindweefselmassage te ondergaan."

Door de aanmaak van collageen wordt de huid immers gestimuleerd en daarmee kun je het verouderingsproces wel vertragen. "De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op de verbetering van de huidstructuur, reductie van blokkades en, de naam zegt het al, het verbeteren van het bindweefsel." Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat de huid voedingsstoffen beter opneemt, terwijl een slechte doorbloeding zorgt voor rimpels en verklevingen. Met een regelmatige bindweefselmassage kun je dat dus voorkomen.

Bindweefselmassages verslappen de huid

Fabel, de huid wordt er zelfs minder slap van! "Je stimuleert de celdeling en om nieuwe cellen aan te maken, waardoor de huid juist sterker en weerbaarder zal worden." Voorwaarde is wel dat deze op een professionele en correcte manier wordt uitgevoerd. En daar zijn ze bij hannah een ster in! Ze besteden veel aandacht aan de techniek én aan de theoretische kennis.

"Onze founder Hannah Hakze was de eerste die de bindweefselmassage voor het gezicht introduceerde. In de jaren ’80 al. In die tijd zag lang niet iedereen de meerwaarde hiervan in. Men zag het als "huidverschuiving" en dat kon alleen maar slecht zijn. Maar de aanhouder wint en de hannah bindweefselmassage staat vandaag de dag nog steeds als een huis. En daar zijn wij trots op!"

Met bindweefselmassage kun je acné littekens laten verdwijnen 

Fabel! "Laten verdwijnen is niet mogelijk, maar littekens kunnen wel minder zichtbaar zijn naarmate je de bindweefselmassage vaker ondergaat." Dat komt onder andere doordat verklevingen losser worden, blokkades verminderen en de roodheid in je huid afneemt. Ook een fijne bijkomstigheid: "Littekens kunnen gladder en minder pijnlijk worden."

Ook hierbij geldt natuurlijk dat de combinatie van het juiste productgebruik en het ondergaan van professionele behandelingen zorgen voor optimaal resultaat. Wil je een stap verder? Dan zijn er ook gespecialiseerde huidcoaches die de hannah rimpel- en litteken reductie therapie kunnen toepassen. "Bij deze gepatenteerde massagetechniek is wetenschappelijk bewezen dat er huidverbetering van maar liefst 35 tot zelfs 80% kan plaatsvinden. Maar littekens helemaal laten verdwijnen, nee. Wij zijn huidcoaches, geen tovenaars!"

Salons in de buurt

Wil je zelf een bindweefselmassage proberen? Check dan de salon locator voor een huidcoach in de buurt.

Een betere huidconditie, doorbloeding, celdeling, huidstructuur, teint én eerste hulp bij littekens en huidveroudering. Het moge duidelijk zijn: een bindweefselmassage van hannah brengt veel voordelen met zich mee én het is ook nog eens hartstikke prettig!

Beauty
  • hannah
  • hannah