Glamour met een knipoog

Good to know: zo blijft je foundation wél de hele dag zitten

De herfst heeft zijn intrede gedaan en ook tijdens een stortbui of winderige fietstocht moet onze foundation natuurlijk flawless blijven zitten. De sleutel tot een onberispelijke look zit hem in de basis. 

Foundation op de huid

Van een droge of vochtarme tot een gecombineerde en vette huid - foundation kan vervagen of vlekkerig worden en dat is wel het laatste wat we willen... We doken in de wereld van het dekkende goedje, en kwamen tot een paar inzichten die we met alle liefde delen.

De basis

Zonder een goede voorbereiding en producten die bij jouw huidtype passen, ben je nergens. De olieproductie van de huid kan ervoor zorgen dat foundation afglijdt, terwijl een droge huid een foundation kunnen absorberen. Voeg daar het steeds veranderende klimaat aan toe, van stormachtig woon-werkverkeer tot airconditioning en verwarming op kantoor, en voilá: het recept voor een mislukte make-up look. Zo kun je die foundation natuurlijk nooit piekfijn op z'n plek te houden!

Schone huid

Een gereinigde huid is essentieel voor het aanbrengen van foundation. Op je huid bevinden zich namelijk heel wat dode huidcellen die ervoor zorgen dat je make-up minder mooi zit en sneller verdwijnt. Met een goede scrub of reinigingsgel kun je dat dus voorkomen!

Voeding

Heb je een vettere huid? Kies dan voor een olievrije vochtinbrengende crème of serum om de talgproductie gedurende de dag onder controle te houden en de huid te matteren. Voor een droge huid gebruik je, logischerwijs, een voedende basis die wel olie bevat. Zo voorkom je dat je huid - en dus je foundation - gaat schilferen gedurende de dag.

Laagjes

Concealer en foundation kunnen elkaar flink tegenwerken. Vlekken en kleurenverschillen wil je natuurlijk voorkomen. Breng daarom eerst je foundation aan, deze geeft de meeste dekking. Daarna kun je een beetje concealer aanbrengen op de plekken die extra dekking nodig hebben - dit zal in de foundation smelten. Hallo flawless huidje!

Heb je wat extra dekking nodig? Breng de foundation dan niet in één dikke laag aan, maar laagje voor laagje. Zo zorg je voor een natuurlijk effect én blijft het goedje langer zitten.

De juiste afwerking

Op de vettere huid kun je make-up fixeren met (doorschijnend) poeder. Doe dit wel alleen op de gebieden waar het nodig is, zoals de T-zone of vettige stukjes huid. Dit voegt niet alleen een natuurlijke, matte afwerking toe, maar vervaagt ook de poriën in de T-zone. Dubbele winst, dus!

Op de drogere huid werkt een setting spray lekkerder. Deze spray is er speciaal voor gemaakt om je make-up langer te laten zitten en zorgt voor een hele frisse gloed op je gezicht.

Misschien nog wel één van de meest belangrijke tips: probeer je gezicht met rust te laten. Als je aan je gezicht zit, vervaagt je make-up geleidelijk en dat is zonde!

Beauty
  • Marie Claire, HELLO!, Make-up studio, Beau Monde archief
  • Adobe Stock