Glamour met een knipoog

Beauty Jury: Beau Mondes beauty-experts over de make-up looks van celebs

Elke maand geven drie beauty-experts voor Beau Monde hun ongezouten mening over de beautylooks op de red carpets. Sommige celebs komen er zonder kleerscheuren vanaf, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Dit keer nemen onze experts de looks van Jennifer Aniston, Kim Kardashian, Lizzo en Nicole Scherzinger onder de loep.

Beauty Jury oktober 2024 – Kim Kardashian

Juryleden Thijs Willekes (visagist en beautycoach, bekend van Modepolitie 2.0), Floor Kleyne (haarstylist voor shows van grote merken en BN’ers, onder wie Eva Jinek en Anna Drijver) en Paul Benjamin (make-up, hair en costume artist) nemen geen blad voor de mond als het gaan om de beautylooks van celebs. We nemen je mee in hun ongezouten meningen - "Waarom die joker-lip?" - én de cijfers die onze Beauty Jury uitdeelt aan de celebs.

Dat drenkelingenhaar!

Kim Kardashian schitterde bij de Breakthrough Prize Awards in een prachtige japon en wetlook met glanzende lippen. De juryleden waren te spreken over haar make-up - ze komt er met een 8 gemiddeld goed vanaf!

Thijs: “De mat/glans- verhouding is on point. Een matte huid met extreme gloss op de lip. In combinatie met het wetlook haar: een dikke duim omhoog.”
Cijfer: 9

Floor: “Lekker moody, deze look. Hoewel ik dat wel kan waarderen - en de wetlook hét modestatement van het seizoen is - vind ik het geheel toch wat rommelig ogen.”
Cijfer: 7

Paul: “Dat drenkelingenhaar, daar kan ik dus echt niks mee. Is het nat? Is het viezig van vette chips-handen? De make-up daarentegen: prachtig, zo’n sultry seductive bronzen lookje.”
Cijfer: 8

Helemaal leuk deze bob

Met een 7+ is de beautylook van Jennifer Aniston een prima lookje voor the Fall's Premier Television Festival in LA, waar ze The Morning Show vertegenwoordigde. Of de look ook red carpet worthy is? Dat valt te betwisten.

Thijs: “Een prima ‘ik-ga- even-naar-de-bakker’-lookje. Een accent in de vorm van een dash of lavender shine in de binnenste ooghoeken zou al een subtiel doch sexy verschil maken"
Cijfer: 7

Floor: “Helemaal leuk deze bob. Door al die jaren lang haar was ik bijna vergeten dat ze ooit met haar coupe er verantwoordelijk voor was dat álle kappers bij iédereen ‘the Rachel’ knipten.”
Cijfer: 7

Paul: “Een voorbeeld van hoe je fris en gracieus ouder kunt worden. Prachtige perzikhuid die weinig maquillage nodig heeft. Soms is skincare en een beetje SPF all we need. (En hier en daar een prikje, vooruit.).”
Cijfer: 8

Waarom die Joker-lip?

Oei... Met een 5+ komt Lizzo er, in tegenstelling tot Kim Kardashian, een stuk minder goed vanaf bij de Breakthrough Prize Awards. Haar "pancake make-up" gooit geen hoge ogen!

Thijs: “Too much, en dat zeg ik echt niet snel! Pancake make-up, rommelige wenkbrauw en slordige lipliner waardoor de mond viezig oogt. Geen hoogstandje."
Cijfer: 4

Floor: “Die glanzende bob met heerlijke retro flick naar binnen had de wow-factor kunnen hebben, ware het niet dat de V-vormige pin-uppony roet in het eten gooit. Bij een grafische vorm als deze valt het direct op als ’ie ook maar een tikkie scheef zit.”
Cijfer: 7

Paul: “Meestal niets dan liefde voor Lizzo, maar dit? Not so much. Waarom dat rare pruikje? Waarom die Joker-lip? Haar make-up artist had een off-day, want dit is een no go.
Cijfer: 5

Te veel glans

Nicole Scherzinger verscheen in een prachtige avondjurk met zilveren kettingen en lange strengen diamanten in haar oren bij de Olivier Awards in Londen. Van een beetje bling-bling is de zangeres niet vies, dat was ook te zien in haar make-up look: "Ze neemt het fenomeen 'glow' iets te letterlijk". Nicole's glanzende look scoorde een 7-.

Thijs: “Nicole neemt het fenomeen ‘glow’ iets te letterlijk. Als álles in een look glanst, wordt het rommelig. Een dewy skin is mooi, maar dan had in dit geval de lip mat gemoeten."
Cijfer: 6

Floor: “Even twee keer kijken hoor! Nicole serveerde altijd sensationele beautylooks, maar deze is een stuk cleaner. De lipstick had een tandje minder gemogen, het haar een tandje meer”
Cijfer: 6

Paul: “A little liner never hurts nobody! Deze Pussycat Doll wordt er alleen maar knapper op. Als een Hawaïaanse/Filipijnse versie van Evita Perron straalt ze op de loper.”
Cijfer: 5

Tsja... Hoewel de Joker een hit is in de bioscoop, kunnen we de famous lips dus beter achterwege laten in onze beautylook. Punten scoren? Dan is de wetlook een betere optie!

Dit artikel komt uit de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels én verkrijgbaar via Tijdschrift.land!

Celebrity
  • Beau Monde Magazine
  • NL Beeld