Glamour met een knipoog

Good to know: de beste huidverzorgingstips van de celebrities

Ook celebrities worstelen weleens met huidproblemen. Waar zij een dermatoloog, schoonheidsspecialist of make-up artist hebben voor oplossingen om flawless op de rode loper te verschijnen, moeten wij het zelf uitzoeken. We gingen op zoek naar tips van de celebs!

celebrities met gladde huid

Wat is er fascinerender dan de huidverzorgingsroutine van beroemdheden? Nada! Daarom hebben we zes huidverzorgingsgeheimen verzameld van verschillende celebrities. Van Jade Rolling (moesten we even opzoeken) tot vaseline smeren!

Appelciderazijn

Actrice Scarlett Johansson is fan van appelciderazijn. Nadat ze haar gezicht heeft gereinigd, gebruikt de actrice appelciderazijn als toner omdat het de pH-waarde van de huid in balans houdt. "Als je last hebt van huidirritaties of puistjes kan de appelciderazijn helend werken. Het heeft een onaangename geur maar als je niet bij je vriend blijft slapen, is het een doeltreffend product."

Hyaluronzuur

Olivia Munn gelooft in de voordelen van hyaluronzuur. "We maken hyaluron aan in ons lichaam maar naarmate je ouder wordt, vermindert de productie hiervan. De enige taak van hyaluron is om water naar de delen van je lichaam te dragen die het nodig hebben", vertelt ze. Hoe ze ervoor zorgt dat ze het goedje binnenkrijgt? "Ik ben begonnen met het eten van Japanse aardappelen die een hoog gehalte aan hyaluronzuur bevatten. Ik bak ze iedere dag met olijfolie en kaneel."

Jade rolling

Ook make-uploos weet Alicia Keys goed voor de dag te komen. Jade rolling, een behandeling waarbij je je gezicht masseert met een tool met een jade-edelsteen, schijnt haar geheim te zijn. Alicia's make-up artist, Dotti, onthult aan W dat ze de jade-roller eerst in ijs steekt voordat ze ermee over Alicia's huid rolt. "Ik masseer goed op de plaatsen waar ik bloed, water en energie terug naar de oppervlakte wil brengen. Het brengt haar huid echt tot leven."

Foaming Facial Cleansers

Victoria's Secret-model Taylor Hill zweert bij Foaming Facial Cleansers onder de douche. "Ik gebruik zo'n cleanser onder de douche omdat mijn dermatoloog heeft verteld dat dat een goede plek is om je gezicht te reinigen – door de stoom gaan je poriën openstaan en kan het product goed in je huid trekken," zegt ze. "Als ik uit de douche kom, spoel ik mijn gezicht eerst met heet water en daarna nog eens met koud water."

Vaseline

Olivia Palermo gebruikt 's avonds vaseline om haar make-up te verwijderen. "Geen excuus is goed genoeg om je make-up te laten zitten. Ik gebruik geen speciale producten maar breng iedere avond vaseline op een watje aan en daar veeg ik mijn gezicht mee schoon." De vette crème zal ongetwijfeld een hydraterend effect hebben!

Water

De voordelen van drinkwater zijn allang bekend - water hydrateert je hele lichaam, van binnenuit. Geen wonder dat Lea Michele daarbij zweert als het gaat om haar huid: “Drink veel water en slaap veel. Ik weet dat het cliché is, maar als ik een verschil zie in mijn huid, is dat omdat ik goed uitgerust ben... Dat maakt verschil in hoe je huid glanst: de textuur en kleur van je huid", zegt ze in een interview met Byrdie.

Andere veelgenoemde tips zijn groenten eten, verzorgende maskers en... zweten! Een paar keer per week sporten is niet alleen goed voor je lijf maar óók voor je huid, vertellen de celebs.

Celebrity
  • Byrdie, Elle, Vogue
  • NL Beeld