Maakt het leven mooier

Bye Bye zomer: skincare voor de herfst

Hallo herfstweer, bye verstopte poriën en glimmende huid! Helaas brengt ook de herfst de nodige huidprobleempjes met zich mee. Denk aan een droge, geïrriteerde huid bijvoorbeeld. Met deze huidverzorgingstips kom je de koude dagen door!

Skincare

Reiniging

Cleansers staan erom bekend dat ze de huid uitdrogen. Dat wil je tijdens deze koude periode juist voorkomen. Je huid is deze zomer namelijk flink op de proef gesteld door zee- en chloorwater, zonlicht en de airco. Dus voelt je huid trekkerig na het reinigen? Dan heb je waarschijnlijk de verkeerde cleanser. Kies voor zachte gels en lotions in plaats van schuimende varianten.

Dode huidcellen

Scrubben voelt misschien overbodig in de koude maanden, maar deze stap hoef je niet over te slaan. Exfoliëren kan een vette huid juist goeddoen na de zomer. Je huid is namelijk verdikt door de zon én door de vette huid krijg je sneller last van puistjes. Tip: een scrub met glycolzuur droogt je huid niet uit! De opstapeling van dode huidcellen zorgt ook nog eens voor een doffere teint. Des te meer reden dus, om die scrub erbij te pakken.

Voedende crème

's Zomers voelen rijke crèmes al snel vet aan op de huid, maar in het najaar komen deze als geroepen. Je gezicht snakt naar extra hydratatie, want die kille herfstlucht is een stuk droger. Laat staan de kou die je huid moet verdragen! Een vette crème beschermt je huid hiertegen. Kies voor een hoge dosis hydraterende stoffen zoals collageen of hyaluronzuur.

Onzichtbaar zonnetje

Alle dermatologen en huidexperts vertellen: ook in de herfst is de zon schadelijk! Dus wie een jeugdige, gezonde huid wil behouden, doet er goed aan om óók in de herfst SPF te smeren. Tip: er zijn genoeg dagcrèmes en foundations die SPF bevatten. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Zachte lippen

Gebarsten lippen – we zijn ze liever kwijt dan rijk. Door een olie of lippenbalsem te gebruiken, behoud je je kiss proof lips! Bovendien zijn er anno nu volop fijne lipscrubs en maskertjes te vinden voor wanneer je mondje wel wat extra zorg en liefde kan gebruiken.

Zo kom je de herfst kissable door.

Body & mind
  • The Natural Beauty Club, Douglas, Lancôme
  • Adobe Stock