Maakt het leven mooier

Aha: dit moet je eten om glanzende lokken te krijgen

Bye-bye futloze lokken!

Close up outdoor portrait of beautiful lovely charming girl with long hair closed eyes and smiling while drinking morning coffee

Echte schoonheid zit van binnen én komt van binnen! Elke glamourpoes weet immers: je kunt nog zo goed voor je lokken zorgen met allerlei maskertjes en conditioners, maar uiteindelijk moet je ook goed voor je lichaam zorgen om te zorgen dat je haren echt stralend voor de dag komen. Daarom zetten wij de beste tips op een rijtje: zo zorg je dat elke dag een good hair day is!

Gezondheid

Dof, droog, weerbarstig haar – het kan je dag flink verpesten. Soms kan een bezoekje aan de kapper een hoop oplossen, maar als je constateert dat je lokken binnen no time weer terugkeren naar een coupe futloos, dan is het wellicht tijd om je leefgewoonten eens onder de loep te nemen.

Net zoals met je huid, geldt namelijk dat je dagelijkse activiteiten een flinke impact hebben op je haar. En dat betekent dus dat je voor gezonde stralende manen ook moet nadenken over je eetpatronen en beweging. De staat van je lokken hangt namelijk nauw samen met je algehele lichamelijke gezondheid. En dat betekent: gezond eten, genoeg drinken en lekker sporten!

Voeding

We genieten graag van het goede leven, exquise hapjes en een wijntje op z'n tijd. Maar zoals voor je huid geldt, is je voeding ook van groot belang voor je haar. WebMD schrijft dat vooral belangrijke 'fatty acids' een wereld van verschil kunnen maken, zoals de bekende Omega 3-vetzuren. Daarom raden zij aan om dagelijks producten in je voeding op te nemen die veel van deze vetzuren bevatten. Zij tippen:

  • Vette vis zoals zalm, tonijn, makreel;
  • Lijnzaad, lijnzaadolie, chia-zaad en koolzaadolie;
  • Walnoten, sojabonen en tofu;
  • Groenten zoals broccoli, bloemkool en spruitjes.

Daarnaast leggen de gezondheidsexperts van WebMD en Healthline uit dat Vitaminen zoals B6, B12 en D ook erg belangrijk zijn, net als proteïnen. Als je ervoor zorgt dat je voldoende van deze essentiële bouwstoffen binnenkrijgt, dan zul je al snel merken dat je haren minder uitvallen en steeds sterker worden.

Drinken

We kennen misschien allemaal dat nare gevoel in onze huidjes na een gezellige avond wijnen – maar alcohol heeft ook een flinke impact op je haar. Het devies 'geniet, maar drink met mate' gaat ook hier op.

Zorgen dat je genoeg water drinkt en andere gezonde drankjes kiest – dus néé, geen frisdrankjes of suikerzoete mocktails – is dan ook erg belangrijk voor je lokken.

Kortom: met een paar kleine aanpassingen in je voeding maak je korte metten met zelfs de meest hardnekkige bad hair days.

Bron: Healthline, WebMD | Beeld: NL Beeld

Beauty
  • Beeld: Adobe Stock