Koninklijke coupes: inspiratie voor je volgende kappersbezoek

Royal chic ligt ineens binnen handbereik!

Staat er binnenkort weer een bezoekje aan de kapper op de agenda? Wellicht zit je met de handen in het haar – letterlijk én figuurlijk – wat betreft het kiezen van een nieuwe coupe. Heb je er ooit aan gedacht dat onze geliefde prinsessen wellicht een bron van inspiratie kunnen zijn? Van de weelderige lokken van Kate tot de strakke coupe van Charlene; wij zetten de mooiste kapsel van onze geliefde royals voor je op een rijtje.

De veelzijdigheid van Máxima

Allereerst natuurlijk onze eigen koningin Máxima. De koningin van de mode heeft een prachtige stijl waar we elke keer weer enthousiast over zijn. Dat geldt niet alleen voor haar outfits, maar ook met haar kapsel weet ze de show te stelen. Of het nu gaat om een middenscheiding, een strakke blow-out of een volle staart, het lange haar van Máxima is ontzettend veelzijdig. Natuurlijk leent lang haar zich ook perfect voor opgestoken kapsels, iets wat Máxima ons vaak laat zien. Onder een beeldige hoed of schitterende tiara; het haar van onze koningin zit altijd prachtig.

De lange lokken van Kate

Mocht je gezegend zijn met een volle, lange bos haar, dan is prinses Kate wellicht de beste persoon om de kunst bij af te kijken. De prinses draagt haar lange, bruine haar vrijwel altijd los. Een prachtige blow-out geeft haar losse krullen die altijd chic ogen. Zelfs wanneer de prinses voor plechtigheden een hoed tevoorschijn tovert, weet ze deze meestal zo te stylen dat haar prachtige haren los gedragen kunnen worden. Maar ook een opgestoken coupe met een knot of vlecht staat haar fantastisch.

De korte coupe van Charlene

Meer fan van de korte coupes? Dan is Charlene een absolute bron van inspiratie. Van ultrakort haar tot iets meer lengte en slag: deze dame weet met haar korte haar altijd keurig voor de dag te komen. De garderobe van Charlene ligt hoogstwaarschijnlijk mijlenver buiten ons budget – hallo, voorliefde voor Chanel – maar haar kapsel kunnen we prima nabootsen!

Mocht het korte koppie van Charlene tóch iets te kort zijn naar jouw smaak, dan kun je de kunst van korte haren afkijken bij dames zoals prinses Laurentien, groothertogin Maria Theresa of koningin Sonja.

 

Welke royals staan nog meer bekend om hun iconische haar? In dat rijtje horen absoluut prinses Alexia en prinses Beatrix thuis. Onze voormalige koningin heeft altijd bekend gestaan om haar iconische kapsel en draagt ook nu nog steeds haar haren op dezelfde manier. Alexia mag niet ontbreken vanwege haar prachtige haarkleur, iets waarvoor mening klant in de kapperstoel gaat zitten. Welke royal is jouw inspiratie voor je volgende kappersbezoek?

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws