Nagellak dragen als royal: hoe heurt het eigenlijk?

Dit zijn de koninklijke protocollen.

Dieprood, zomers geel of babyblauw, op de Beau Monde-redactie zijn we wel fan van een vrolijk kleurtje op de nagels. Vandaar dat wij ons ook afvroegen: wat is eigenlijk de koninklijke etiquette voor het dragen van nagellak?

Verzorgde handen

Over het algemeen is het belangrijk om als prinses of koningin in ieder geval verzorgde handen te hebben. En dat is niet zo’n gekke regel, want met al dat handjes schudden en deftig wuiven zijn er nógal wat mensen die op de staat van je manicure letten. Uitgedroogde nagelriemen en afgekloven nagels zijn dan natuurlijk niet ideaal, maar het betekent niet dat je als royal lady helemáál geen nagellak mag dragen.

Neutrale kleur

Nagellak dragen lag lange tijd gevoelig in royal kringen. Zo stond wijlen koningin Elizabeth er bekend om dat zij eigenlijk altijd neutrale nagels had, en volgens bronnen vond ze kleurtjes op de nagels zelfs ordinair. Al betekent dat niet dat zij haar nagels altijd puur natuur hield: Elizabeth zou altijd nagellak in Essie’s iconische kleur Ballet Slippers gebruikt hebben, een zeer subtiele tint babyroze. Hertogin Kate is ook een fan, want zij droeg de kleur op haar trouwdag.

Afwijkende kleuren

Nog steeds houden veel prinsessen, hertoginnen en koninginnen de regel aan dat er niets boven naturel gaat. Nu horen we je al denken: ‘hoe komt het dan dat Máxima geregeld met vrolijk gelakte nagels ten tonele verschijnt?’. Maar is een simpel antwoord op: Máxima is nou eenmaal Máxima, en die weet als geen ander hoe ze – ook met gelakte nagels – chic en verzorgd voor de dag komt.

Zoals hier, tijdens het staatsbezoek aan Sint Maarten in juni 2023, toen Máx koos voor een subtiel chocoladebruin kleurtje:

Beeld: NL Beeld

Maar ook een een felrode nagellak kan onze koningin geweldig hebben:

Beeld: NL Beeld

En hoewel ze dan geen prinses is, bewijst ook Eloise van Oranje dat saaie manicures allang niet meer de standaard zijn in koninklijke kringen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

Resumé

Nagellak ordinair? Welnee joh! Wat ons betreft laten we die oude mythe lekker verdwijnen, en geven we de prinsessen en koninginnen van nu gewoon de ruimte om te experimenteren met felle kleuren en toffe patroontjes op hun nagels. Wellicht dat onze Máxima en de drie A’tjes nog wat inspiratie op kunnen doen bij hun nichtje Elo, want die is natuurlijk de échte trendsetter op gebied van kleurtjes en printjes.

Bron: Royalty Online, Instagram @eloisevanoranje | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws