Zien: Máxima recyclet bekende Prinsjesdagjurk bij jaarlijks banket

De jurk staat haar nog even beeldig als toen.

Zoals ieder jaar organiseerden Willem-Alexander en Máxima gisteravond weer een galadiner voor leden van het Corps Diplomatique. Bij zo’n gelegenheid is een stijlvolle outfit natuurlijk onmisbaar, en daarvan heeft Máx er gelukkig al meer dan genoeg in haar kast hangen. Ze koos dan ook voor een japon die ons meteen wel héél bekend voorkwam!

Galadiner

Eén keer per jaar nodigen de Oranjes alle leden van het Corps Diplomatique uit voor een banket. Het gezelschap ging aan tafel in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, om samen een diplomatiek vorkje te prikken en de nodige belangrijke thema’s te bespreken. Dit jaar stond het diner in het teken van het internationale bedrijfsleven. Wim-Lex nodigde dan ook niet alleen ambassadeurs en consuls uit, maar ook vertegenwoordigers vanuit dit internationale bedrijfsleven. Eerdere thema’s van het diner waren wetenschap, openbaar bestuur, kunst en cultuur en internationaal recht.

Máxima

Bij een aangelegenheid als deze hoort natuurlijk ook een passende galaoutfit. Maar daar weet Máxima wel raad mee: zij koos voor een jurk van zijden crêpe met een split van het merk NatanStunning!

 

Beeld: NL Beeld
Enne, mocht je nou denken: ‘die komt me bekend voor’, dan kan dat goed kloppen. Hare Koninklijke Hoogheid droeg de jurk namelijk ook tijdens Prinsjesdag 2012. Het is natuurlijk niet voor niks dat we Máxima af en toe de naam ‘recycle queen‘ meegeven.
Beeld: NL Beeld

Juwelen

Elegant én verfijnd: wij zijn enorm fan van deze prachtige jurk. Al helemaal omdat ze hem bij het banket perfect afmaakt met de juwelen van de robijnrode Pauwenstaartparure.

Beeld: NL Beeld

Deze welbekende juwelenset werd gemaakt in 1897 voor Wilhelmina, die het jaar erop gehuldigd zou worden. Onlangs werden de sieraden nog gedragen door Amalia, tijdens haar debuut bij het staatsbanket met de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia. Zij droeg de Pauwenstaart-parure in combinatie met een prachtige donkerblauwe jurk met een transparante cape. En wat stond dat haar ontzéttend goed. Zo moeder, zo dochter!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws