Dit nemen de prinsessen over van hun stijlvolle moeder Máxima

Stijl zit in de familie.

Onze koningin staat bekend om haar stijlvolle outfits. Máxima’s kledingkast hangt vol met stukken van het Belgische modehuis Natan, maar ook outfits van Iris van Herpen worden door haar vaak in de schijnwerpers gezet. Niet alleen wij zijn te spreken over haar outfits, ook de prinsessen lijken hun moeder op te volgen.

Monochrome outfits

Regelmatig haalt Máxima een monochrome look uit de kast. Ze kleedt zich van top tot teen in één kleur. Lekker eenvoudig, maar het staat ook nog eens chic. Met bijpassende accessoires is de look compleet. Doordat de items bij elkaar horen, hoeft de koningin niet lang na te denken over de mogelijke combinaties. Dat scheelt een hoop tijd, en hier lijken de voorkeur van de prinsessen ook naar uit te gaan. Op Koningsdag 2024 droeg prinses Ariane een driedelig monochroom pak van het Italiaanse modehuis Max Mara. Doordat de outfits eenvoudig zijn, gaat de aandacht volledig naar het gezicht van de prinsessen. Dat is ook een voordeel, want we willen de prinsessen maar al te graag zien, non?

Beeld: NL Beeld

Opvallende oorbellen

Ook de oudste dochter, prinses Amalia, lijkt de tips van haar stijlvolle moeder op te volgen. De prinses fleurt haar outfits namelijk, net als haar moeder, vaak op met grote kleurrijke oorbellen. Ook dit zorgt ervoor dat de aandacht naar het gezicht toe wordt getrokken. Zo nam Amalia in de koffer naar het Caribisch gedeelte van ons koninkrijk verschillende paren statement-oorbellen mee. Op de koninklijke reis droeg de prinses regelmatig deze opvallende accessoires.

Beeld: NL Beeld

 

Stoer en chic

De stijl van prinses Alexia zouden we kunnen omschrijven als stoer maar ook chic. De prinses is niet alle dagen in een typische prinsessenjapon te zien, zij maakt geeft haar outfits vaak een edgy twist. Af en toe verschijnt ze in een wat stoerder item, zoals een denim pak, maar draagt voornamelijk japonnetjes op haar eigen manier. De middelste dochter van de koningin droeg op Koningsdag bijvoorbeeld een aangesloten japon met een ruimvallende jas en stoere laarzen. Dit voorziet de chique outfit van een stoer randje. Ook dit zien we terug bij onze stijlvolle koningin die regelmatig in ruimvallende kleding en leren en denim items te zien is.

Beeld: NL Beeld

Kledingruil

De prinsessen waarderen de kledingsmaak van Máxima zelfs zo erg dat ze soms items uit de kast van hun moeder lenen. Zo droeg Alexia in 2018 al een spijkerjasje waar haar moeder al in te zien was op Koninginnedag in 2004. Maar ook neemt Máxima zelf wel eens een kijkje in de kast van haar dochters. Zo droeg ze op een koude dag een koningsblauwe mantel waarin Amalia al in 2021 verscheen. Te leuk!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws