Zien: koningin Máxima toont zich een ware fashion-queen op de Filipijnen

Van een volledig zwart ensemble tot kleurrijk gebloemd!

Erg lang had Hare Majesteit niet om bij te komen van haar verjaardag. Maandagavond zette koningin Máxima namelijk alweer voet op het vliegveld van Manilla. Ze zal tot en met donderdag een bezoek brengen aan het land om te praten over de ontwikkeling van financiële diensten.

Financiële inclusie

Financiële inclusie en financiële gezondheid staan centraal tijdens het bezoek van onze koningin. De financiële gezondheid in het land laat te wensen over, mede doordat de enorme eilandgroep slechte beschikking over financiële diensten en services heeft. Hierdoor is het vooral voor mensen met lage inkomens lastig om beschikking te krijgen tot deze middelen. Zo heeft slechts 51,4 procent van de volwassen bevolking een bankrekening. Máxima zal vanwege haar werk voor de Verenigde Naties in gesprek gaan over de verschillende mogelijkheden voor ontwikkeling voor het land.

De hoogheid arriveerde maandagavond ter plekke in haar go-to vliegtuig-outfit. Voor de reis hulde onze koningin zich namelijk in een reistenue waar we haar vaker in zien verschijnen: van top tot teen in het zwart.

NL Beeld / Patrick van Emst

Ze koos voor een comfortabel broekpak en combineerde dit met dé schoenentrend van het moment: slingbacks! De hare zijn van het Spaanse label Toral.

Aan de bak

Lang bijkomen van een eventuele jetlag was er niet bij. Dinsdag stonden er namelijk direct twee veldbezoeken op het programma. Zo bracht de koningin een bezoek aan een vissersgemeenschap, waarbij ze gelijk de groep te pakken heeft die het meeste is uitgesloten van financiële diensten. De vissers wonen vaak afgelegen en de infrastructuur laat te wensen over. Iets wat het moeilijk maakt om goede financiële diensten beschikbaar te stellen.

Serieuze zaken, die tegelijkertijd een aantal prachtige kiekjes opleverde van onze koningin.

Maxima filipijnen
NL Beeld / Patrick van Emst

Voor het bezoek hulde Hare Majesteit zich in een gebloemde, luchtige jurk van Vanessa Seward x Bloom Paris, die we nog kennen van een VN-bezoek aan Tanzania in 2022.

Maxima filipijnen
NL Beeld / Patrick van Emst

Zelfs met een reddingsvest om ’t lijf weet ons Máx de show nog te stelen! Na haar bezoek aan de vissersgemeenschap was het tijd om een bezoekje te brengen aan een zogeheten sar-sari store, een soort kleine buurtwinkel. Hier ging ze onder meer in gesprek over leningen, iets dat voor lokale ondernemers een grote uitdaging is.

Maxima filipijnen
NL Beeld / Patrick van Emst 

Na de kleurrijke veldbezoeken op dag één, zal Máxima vandaag verdergaan met een druk programma in Manilla. Zo staan er nog rondetafelgesprekken met president Ferdinand R. Marcos en verschillende ministers op het programma, en zal ze een universiteit bezoeken.

Bron: Blauw Bloed, Jan, Harpers Bazaar, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws