Hiep hoera: stijlvolle koningin Máxima is jarig

We blikken terug op Máxima's looks van afgelopen jaar!

Proost! Vandaag mag HM koningin Máxima 53 kaarsjes uitblazen. Een goed moment om terug te blikken op de Máxima’s looks van het afgelopen jaar. Wij laten onze vijf favoriete outfits waarin de Hare Majesteit verscheen aan je zien.

Vaste ontwerpers

Iedere koninklijke dame heeft wel haar favoriete kledingontwerpers. Voor prinses Kate is dat Alexander McQueen en Zara Tindall is regelmatig te zien in outfits van het merk Aquazurra. Onze vandaag jarige Koningin zet de ontwerpen van de Nederlandse talenten Jan Taminiau en Iris van Herpen vaak in de schijnwerpers. Ook hangt haar kledingkast natuurlijk vol met stukken van het Belgische modehuis Natan.

Mei: Kroning van koning Charles

Beeld: NL Beeld

Met een wit japonnetje en hoofddeksel liet Máxima zichzelf zien op de kroning van koning Charles. Met een ceintuurtje en een opengewerkte halslijn, is de japon gedetailleerd genoeg om te dragen zonder sieraden. De gepunte, beige kleurige muiltjes maken de outfit van top tot teen beeldschoon.

Juni: Zeeman

Maxima
Beeld: NL Beeld

Het is al bijna een jaar geleden, maar wij zijn nog steeds te spreken van de kanariekleurige japon die de koningin droeg. Als paradijsvogel liep ze door de Zeeman. En dit was natuurlijk niet om te shoppen, maar voor een werkbezoek. Wel zo chic.

November: Parijse Musée des Arts Décoratifs

maxima
Beeld: NL Beeld

In een japon van, hoe kan het ook anders, Iris van Herpen. Samen met de kunstenaar zelf, opende Máxima de expositie in het grootste museum voor decoratieve kunst in Europa. Hier kwam ze samen met de ontwerper piekfijn voor de dag. Met de gouden details in de prachtige creatie hoeft er niet eens een accessoire aan toegevoegd te worden. Deze outfit komt zo al helemaal tot zijn recht.

December: Kerst Muziekgala

Maxima
Beeld: NL Beeld

Met de blauwgrijze zijden rok en bijpassende blouse met striksluiting verscheen Máxima in een net iets meer casual, maar daarom niet minder stijlvolle outfit. Zo kwam Hare Majesteit sprookjesachtig voor de dag bij dit culturele evenement.

Oktober: Groningen

Beeld: NL Beeld

Leve de koningin! We sluiten af met een knaller, letterlijk. De koningin straalde op werkbezoek in het zonnetje met een T-shirt japon. De ceintuur verdwijnt aan de rechterkant van de oranje gekleurde Natan-japon.

Feest

Terwijl heel Nederland oranje kleurt met de verjaardag van de koning, zullen we niet veel merken van de verjaardag van koningin Máxima. Misschien haalt zij zelf wel de jurk van Natan uit haar garderobe. Een glaasje bubbels op deze mooie zonnige dag kan vandaag natuurlijk niet ontbreken. Cheers Majesteit, op uw gezondheid!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws