Fashion-koningin Máxima duikt in de wereld van schoenen

Als groot liefhebber van schoenen kon de koningin haar hart hier ophalen.

We zullen spreekwoordelijk gezien nooit in de schoenen staan van onze royals, we kunnen wél hetzelfde schoeisel aantrekken. Althans, als je net zo houdt van een goed stel hakken als koningin Máxima. De vorstin is groot liefhebber van een mooie schoenen, en draagt dan ook de meest prachtige paren. Met haar goede smaak valt de koningin vaak terug op dezelfde ontwerpers. Afgelopen week bracht de koningin een bezoekje aan museum Schoenkwartier in Waalwijk, waar ze aanstormend talent ontmoette én een kijkje kreeg in de totstandkoming van de mooiste muiltjes.

Cultureel erfgoed

Speciaal aandacht voor ons oer-Hollands erfgoed de klomp op deze heugelijke dag. Vandaag de dag is deze schoen nog steeds in gebruik, en hoe. Aanstormend talent Maxim Verheul liet zijn visie op de klomp zien aan de koningin, zoals onder andere een versie waar een sneaker in is verwerkt. Innovatief en zeker uniek, maar we betwijfelen of Máxima haar prachtige hakken zal inruilen voor deze exemplaren.

De enorme collectie van Máxima

Het is geen geheim dat onze koningin groot schoenliefhebster is. Met meer dan 300 paar in haar garderobe kan de vorstin bijna elke dag van het jaar een ander paar aantrekken. Met zo’n collectie heeft de koningin ook de kunst van het lopen op hoge hakken volledig onder de knie. Máxima gaat zelfs behoorlijk de hoogte in, want voor een stiletto van dertien centimeter deinst ze niet meer terug. Inmiddels mag Máxima zichzelf een echte kenner noemen, en heeft ze haar favoriete merken gevonden. Natuurlijk draagt de koningin graag hakken van haar Natan, hét merk waar Máxima zich graag in hult.

In dit rijtje horen natuurlijk ook de Italiaanse merken Aquazzura en Gianvito Rossi. Die laatste staat bekend om zijn geweldige vakmanschap. Ooit begon vaderlief Sergio Rossi het luxueuze merk, met prachtig kwalitatief leer maakte hij de meest prachtige ontwerpen. En comfort kreeg hierbij een ontzettend belangrijke prioriteit: als een schoen niet comfortabel is, is het ook geen luxury, dat is de essentie van het merk. Ook hoef je geen poespas als studs te verwachten, want dat hoort volgens de designer niet bij een elegante schoen. Sergio leerde het dus van de beste leermeester, en past de jarenlange kennis nu toe in zijn vak. Dit resulteert in prachtige, klassieke schoenen die onze koningin graag aan haar voeten draagt. Dus, mochten we eens willen voelen hoe het is om letterlijk in haar (comfortabele!) schoenen te staan, is een paar hoge hakken van eerdergenoemde merken het meest dichtbij dat we zullen komen.

Schoenenkwartier

Bon, terug naar haar bezoekje aan het museum in Waalwijk. Want welk paar hoge hakken heeft de koningin gekozen om mee rond te paraderen deze dag? Helaas grotendeels verhuld onder haar prachtige bordeauxrode pak van Claes Iversen, droeg de vorstin simpele, elegante pumps in dezelfde kleur van – je raadt het al – Gianvito Rossi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Museum

Het museum heropende in 2022 haar deuren. In het museum is te zien hoe men vroeger schoenen maakte, tot hoe jonge, innovatieve ontwerpers nu te werk gaan in het Schoenenlab, een bijbehorend leercentrum van het museum. Voor een liefhebber als Máxima is dit natuurlijk smullen geblazen!

Een mooi hoogtepunt van de dag, als je het de Beau Monde-redactie vraagt, is de fenomenale show over de runway. Scholieren klauteren in de meest onmogelijke schoenen over allerlei obstakels over de catwalk, tot puur genot van onze koningin. Een mooie dag vol aandacht voor schoenen, waar onze modekoningin ongetwijfeld van heeft genoten!

Bron: RTL Boulevard, Modekoningin Máxima, Italist, UFO No More | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis

 

Laatste nieuws