Aha: dít is het geheim achter het favoriete schoenenmerk van de royals

De royals lopen letterlijk weg met dit label.

Chanel, Jimmy Choo, Manolo Blahnik… de gemiddelde royal lady heeft een imposante selectie aan pumps in heur kast staan. Maar er is natuurlijk één schoenenlabel dat we vaker spotten aan de koninklijke voetjes dan elk ander merk: Gianvito Rossi. En dat blijkt een bijzonder goede reden te hebben!

Royal favoriet

Wanneer je de royals tot je klanten mag rekenen, dan weet je dat je goed zit. Zo zorgt het Kate-effect er regelmatig voor dat items binnen een mum van tijd uitverkocht raken, en gooien verschillende andere royals hoge ogen qua fashion-inspiratie.

Geen enkel ander merk kan echter op zóveel liefde van vorstinnen en prinsessen rekenen als Gianvito Rossi. Zo heeft prinses Kate er alleen al meer dan twintig paren van in haar kast staan, bezit Deense prinses Mary ruim vijftig paar Gianvito Rossi’s, en heeft modeblog UFO No More over de jaren maar liefst zestig (!) paar muiltjes van het merk weten te spotten aan de voeten van onze eigen koningin Máxima. Betere reclame dan zo’n trouw klantenbestand kun je je nauwelijks bedenken, toch?

Publiek geheim

Maar goed, een gemiddelde royal heeft de wereld aan designerlabels die staan te popelen om hen te kleden. Je kunt je dus afvragen waarom zoveel prinsessen (letterlijk) weglopen met deze Italiaanse pumps. De reden blijkt heel simpel te zijn: deze hakken zijn namelijk gemaakt voor comfort!

We kennen ongetwijfeld allemaal het gevoel van verkrampte pootjes na een lange dag op pumps, en die intense golf van verlichting wanneer we ze aan het einde van de dag weer uit kunnen trappen. Toch? Maar dat vindt designer Gianvito Rossi dus geen doen. In gesprek met ELLE Singapore verklapte hij: “Mensen betalen niet om te lijden. Als het niet comfortabel is, is het niet luxe.” Ha! Hier kunnen verschillende andere labels nog een puntje aan zuigen.

Daarbij heeft het modehuis over de jaren een indrukwekkend aantal kleuren en modellen gedebuteerd. De Gianvito Rossi 105 pumps volgen allen hetzelfde klassieke silhouet, maar met uiteenlopende kleuren van metallic oranje…

Gianvito Rossi Maxima
Beeld: NL Beeld

…tot knalroze satijn…

…en zakelijk zwart suede…

Beeld: NL Beeld

…of lekker matchend in verschillende tinten beige met je collega-vorstin…

gianvito rossi mathilde maxima
Beeld: NL Beeld

…is er voor elke royal duty wel een paar pumps dat past!

Celebs

Overigens zijn het niet alleen de royals die zich groot fan hebben getoond van het Italiaanse luxemerk. Over de jaren zijn ongeveer alle Kardashian-Jenners al gespot met Rossi’s designs, en heeft Sarah Jessica Parker er enkele paren van in de kast staan. Verder dragen bekende gezichten als Beyoncé, Katy Perry, Chrissy Teigen en Eva Longoria ook regelmatig muiltjes van Rossi’s hand.

En nu snappen wij ook helemaal waarom!

Bron: ELLE Singapore, Nuvo Magazine, UFO NO More | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws