Kate en William vieren huwelijksjubileum met zoete nieuwe foto

De royals delen een nog niet eerder vertoond huwelijksportret.

Gisteren was het exact dertien jaar geleden dat prins William en prinses Kate in het huwelijksbootje stapten. Ter ere van deze gelegenheid trakteerden de Walesjes ons op een nog niet eerder vertoond kiekje van hun grote dag.

Jubileum

De prachtige royal wedding van William en Kate ligt nog zo vers in ons geheugen, dat het maar moeilijk te geloven is dat deze al weer 13 jaar geleden plaatsvond. Maar toch is het echt waar: op 29 april 2011 stapten de toen 28-jarige William en de 29-jarige Kate de Westminster Abbey binnen om elkaar het jawoord te geven. Bij die plechtigheid waren natuurlijk veel andere royals en celebrities aanwezig, onder wie Elton John en David Beckham. Ook onze Willem-Alexander en Máxima waren van de partij. Inmiddels zijn we dertien jaar verder en hebben William en Kate drie prachtige kinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis.

Nieuwe foto

Om deze bijzondere dag te vieren, delen de Prince and Princess of Wales op hun Instagram een lief kiekje van hun trouwdag. En dat is best een bijzonder exemplaar, want deze foto is nog nooit eerder openbaar gemaakt. “13 years ago today!“, luidt de caption.

Op de zwart-wit foto zien we het gelukkige echtpaar stralend poseren. Kate heeft haar trouwboeket vast, dat voor een groot deel bestaat uit lelietjes-van-dalen, de favoriete bloem van Queen Elizabeth II.

Outfits

Misschien was het je nog niet direct opgevallen doordat het een zwart-wit foto is, maar op dit nieuwe portret draagt William niet zijn rode Irish Guards uniform dat hij ook tijdens de ceremonie droeg. Hij heeft namelijk midden op de dag een switch gemaakt naar het zwarte kostuum van de Blues and Royals. Kate daarentegen draagt nog steeds haar iconische Alexander McQueen-bruidsjurk in combinatie met de Cartier Halo Tiara van haar schoon-grootmoeder.

Grote dag

Van Kate’s prachtige jurk tot de gastenlijst en de koninklijke tradities die ze braken: het was allemaal even uitbundig en groots. Toch liep niet alles op die grote dag op rolletjes. Van een te kleine ring die voor benauwde momenten zorgde tot aan een photobomb tijdens de balkonscène, er gingen toch nog de nodige dingen mis. Maar, laten we eerlijk wezen: natuurlijk kunnen de Waleses terugkijken op een prachtige bruiloft. Zoals elk echtpaar kan beamen, gaat geen enkele bruiloft 100% volgens plan. Maar dat maakt de grote dag uiteindelijk niet minder mooi!

Bron: Instagram @princeandprincessofwales, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws