Dit ging er allemaal mis bij de royal wedding van William en Kate

Ook bij zo'n koninklijke bruiloft gaan er wel eens dingen mis...

Met een budget van enkele tientallen miljoenen ponden, honderden betrokkenen en meerdere eeuwen aan tradities om op terug te grijpen, zóu je misschien denken dat die prachtige royal wedding van William en Kate van een leien dakje ging. Niets is echter minder waar. Speciaal voor hun dertienjarig jubileum blikken we terug op de bijna-missers van deze grote dag.

Schijnwerpers

Laten we eerlijk wezen: natuurlijk kunnen de Waleses terugkijken op een prachtige bruiloft. Zoals elk echtpaar kan beamen, gaat geen enkele bruiloft 100% volgens plan. Maar dat maakt de grote dag uiteindelijk niet minder mooi!

Ringmoment

Op het jawoord en de kus na is het ringmoment een van de mooiste momenten van de bruiloft. Laat dit nou nét bijna zijn fout gegaan tijdens de royal wedding. De bruidegom kreeg de te kleine ring namelijk bijna niet meer om de vingers van Kate. Zij had de ring in een kleinere maat besteld, omdat haar verlovingsring de hele tijd afviel. Na een beetje draaien ging de ring toch om de vinger, maar William heeft het vast even benauwd gehad tijdens dit moment. Het gezicht van Kate spreekt in elk geval boekdelen:

royal wedding william kate
Beeld: NL Beeld

Paniekaanval

William was zo zenuwachtig voor de grote dag dat het hem allemaal een beetje te veel werd. Voormalig royalty journalist Duncan Larcombe vertelde aan ELLE UK dat hij van alle zenuwen zelfs een lichte paniekaanval kreeg: “William en Harry maakten zich klaar bij Westminster Abbey. Wij zaten daar vlakbij en op gegeven moment liep William met een doodsbange blik langs. Hij haalde ook heel diep adem.” Door alle media-aandacht kunnen we best begrijpen dat William zichzelf even bij elkaar moest rapen.

Jaren later zou prins Harry in z’n boek Spare nog eens uit de doeken doen hoe nerveus z’n broer was voor de grote dag. “Toen ik hem die ochtend ophaalde, zag hij eruit alsof hij geen oog had dichtgedaan. Z’n gezicht was uitgeput, z’n ogen rood”, aldus Haz.

Jeukende getuige

In Spare onthulde Harry bovendien dat hij als getuige ook met het nodige euvel kampte: tijdens een expeditie eerder die week waren zijn kroonjuwelen namelijk ten prooi gevallen aan een vroeg stadium van bevriezing. Zo deelde de de Duke openhartig dat z’n nether regions’ ten tijde van de bruiloft onaangenaam gevoelig waren. “Wat wilde het universum me bewijzen door me mijn penis tegelijkertijd met mijn broer af te nemen?”, aldus de poëtische prins in z’n memoirs.

royal wedding william kate grace van cutsem
Beeld: NL Beeld

Photobomb

De balkonscène is hét moment voor de fotografen, iedereen wil de mooiste foto maken. Jammer genoeg wilde bruidsmeisje Grace van Cutsem niet meewerken en was het bijna onmogelijk om een perfect plaatje te schieten. De kleine meid kon de herrie van de menigte niet meer aan en deed haar handen dan ook voor haar oren om het geluid te dempen. Helaas stond ze vlak naast Kate waardoor ze op elke foto met een chagrijnig gezicht en d’r handen voor d’r oren staat. Een échte photobomb.

Bron: Elle, Spare, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws