Prinses Mabel zet prinses Beatrix in het zonnetje op Moederdag

De twee prinsessen hebben duidelijk een sterke band!

Gisteren was het natuurlijk Moederdag, en tout Nederland maakte ontbijtjes op bed, nam hun moeders mee op pad, of liet de powervrouwen in hun leven op een andere manier weten hoeveel zij voor. Zo ook prinses Mabel, die bovendien niet alleen haar eigen moeder, Florence, in het zonnetje zette, maar ook haar schoonmoeder, prinses Beatrix!

Herinneringen

Via Instagram deelde prinses Mabel een lieve foto uit maart dit jaar, toen zij samen met Florence en prinses Beatrix haar opwachting maakte bij de Prins Friso Ingenieursprijs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mabel van Oranje (@mabel.vanoranje)

Deze prijs is vernoemd naar wijlen prins Friso, de tweede zoon van prinses Beatrix. Hij was tijdens zijn leven actief als ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Hoewel velen van de jongere generaties de prins niet meer hebben meegemaakt, vindt Mabel niet erg, verklaarde ze destijds. Ze vertelt namelijk graag over haar overleden man. “Dat doe ik met liefde, ik denk dat hij dat alleen maar leuk had gevonden”, aldus Mabel.

Moederdag

Hoewel deze uitreiking al in maart plaatsvond, dacht Mabel al lekker vooruit aan Moederdag. Bij het poseren voor de camera’s grapte ze namelijk: “Met Moederdag heb ik dan iets leuks!” Ha!

Van een knutselwerkje zal Beatrix vast niet meer opkijken, die zal ze al wel genoeg hebben gekregen in het verleden van haar (klein)kinderen. Manlief prins Claus heeft altijd liefdevol over Beatrix gesproken. “Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat ze een hele goede moeder is”, vertelde hij in een interview in 1988. “Ze heeft de jongens door school geloodst. Ik heb daar niets aan gedaan. Zij is altijd naar de ouderavonden gegaan, heeft met de onderwijzers en leraren gepraat. Ze is de kern van het gezin”, voegde hij toe.

Daarbij is het algemeen bekend dat Beatrix en Mabel het samen prima kunnen vinden. De twee verschijnen regelmatig zij aan zij bij allerhande evenementen, zoals bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Toen liepen de dames pal achter de prinsesjes richting de Nieuwe Kerk.

Dierenliefde

Beatrix betrekt ook nieuwe gezinsleden bij de familie. Naast de familieliefde, heeft Beatrix ook een grote liefde voor viervoeters. Ze deelt samen met Kroonprinses Amalia de liefde voor paardensport, maar is nu ook helemaal weg van de koninklijke egeltjes.

In eerder gedeelde video’s liet het Koninklijk Huis zien hoe Beatrix, met een handdoek en tuinhandschoenen, de geadopteerde egels vrij liet in de natuur. De stekelige diertjes zullen het landgoed rond Kasteel Drakensteyn bewaken.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws