Zo lief: prinses Beatrix verwelkomt nieuwe huisdieren op Kasteel Drakensteyn

De prinses heeft het duidelijk naar haar zin in de aandoenlijke video.

Ontzettend zoete beelden vanaf Kasteel Drakensteyn vandaag: in een zonnige video vanaf het Utrechtse landgoed is te zien hoe prinses Beatrix zich samen met enkele vrijwilligers inzet om een viertal egeltjes uit te zetten in de natuur.

Riant onderkomen

Hoewel verblijven te paleize niet zomaar voor iedereen is weggelegd, deelt het Koninklijk Huis vandaag een aandoenlijke video van vier nieuwe bewoners van het landgoed rond Kasteel Drakensteyn. De egeltjes Sparky, BoazMarcel, en Irene zijn door niemand minder dan prinses Beatrix verwelkomd bij hun nieuwe thuis.

In de video, die zij deelden via sociale media, is te zien hoe de koningin enthousiast door de bladeren struint met enkele vrijwilligers van de Egelopvang Midden Nederland.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Nieuw thuis

Bij de video valt te lezen dat deze vier stekelige beestjes in de winter ‘erg verzwakt’ werden opgevangen. “Nu zijn ze aangesterkt en kunnen ze terug de natuur in”, wordt er verder uitgelegd.

Ook is in de beelden te horen hoe Beatrix in gesprek gaat met de aanwezige vrijwilligers, Vera Schellekens en Patricia Berk. “Kan-ie meteen weer in de vrije natuur, zichzelf redden?”, vraagt de nieuwsgierige hoogheid aan de experts. Ook is te zien hoe Bea gezellig keuvelt met de vier egels. “Kijk, even hallo zeggen!”, vertelt ze terwijl ze één van de egels aan de camera toont.

Koninklijke egels

Het is overigens niet de eerste keer dat onze Oranjes een aantal egels verwelkomen als nieuwe bewoners van hun landgoed. Verleden najaar deelden de royals namelijk ook al een kiekje van koningin Máxima met een egeltje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

“Koningin Máxima heeft drie egels geadopteerd en uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. De tuin en het bosgebied bieden door de vele diverse planten en struiken voldoende eten en ruimte voor de egels”, viel er toen bij de lieve foto te lezen.

Het moge duidelijk zijn dat ons koningshuis de kleine beestjes een warm hart toedraagt. Wie zou er als volgende beschermvrouwe van de doornige viervoeters optreden? Wij zien volop mogelijkheden!

Bron: Koninklijk Huis, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws