Uh-oh: koning Charles krijgt op z’n donder van Camilla

'Hij moet zich gedragen!'

Charles en Camilla hebben de smaak goed te pakken qua garden parties! Nadat zij deze week te Buckingham Palace een tuinfeest hostten voor allerhande prominenten uit de Britse cultuursector, ging de koningin ook nog langs bij een sfeervol partijtje in East Sussex. En daar had ze een paar strenge woorden voor haar echtgenoot!

Herstel

Nadat koning Charles begin dit jaar werd geopereerd aan zijn prostaat, kwam als donderslag bij heldere hemel het nieuws dat de vorst ‘een vorm van kanker’ had. Hierom moest hij een deel van zijn taken neerleggen, en voerde hij andere taken in aangepaste vorm uit.

De doktersbehandeling en de goede zorgen voor z’n gezondheid hebben er inmiddels voor gezorgd dat de vorst zich weer een stuk beter voelt! Enkele weken geleden pakte hij dan ook weer een paar van zijn taken op, en sindsdien laat Charles zich steeds vaker in het openbaar zien.

‘Gedraag je!’

Bij haar bezoek aan het plaatsje Rye, in East Sussex, kreeg koningin Camilla ook enkele vragen over het welzijn van haar echtgenoot. Zo vroeg één van de genodigden zich af of Charles weer aan de beterende hand is.

Hierop grapte Camilla – scherp als we van haar gewend zijn – dat het inderdaad steeds beter gaat met de koning, maar voegde daaraan toe: “… Of welja, dat zou het als hij zich zou gedragen.” Ha!

Rustig aan

Cam had hiermee natuurlijk de lachers op haar hand, maar het valt niet te ontkennen dat er een kleine kern van waarheid in haar woorden zit. Zo zou het idee geweest zijn dat Charles z’n werk rustig aan weer zou oppakken. Een verschijning hier, een dienst daar, en tussendoor vooral lekker uitrusten.

Maar een snelle blik op de agenda van het koninklijk paar verraadt dat Zijne Majesteit zich weer vol overgave op z’n werk gestort heeft. Zo hing hij deze woensdag de gastheer uit – en keuvelde hij over reality-shows – bij een garden party te Buckingham Palace, nadat hij die ochtend al een dienst had bijgewoond voor de Order of the British Empire. Daarnaast dook Charles deze week op bij de onthulling van z’n spraakmakende portret, ging hij op bezoek bij de Royal Opera, én werden er tussendoor nog audiënties gehouden en belangrijke gesprekken gevoerd door de vorst.

Kortom: misschien zou hij er toch goed aan doen iets meer naar z’n vrouw te luisteren. Je gezondheid heeft immers de hoogste prioriteit, zélfs als staatshoofd.

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws