Koning Charles weer aan de slag: eerste werkbezoek sinds kankerdiagnose

Samen met Camilla bracht hij een bezoek aan een kankerbehandelingscentrum.

Na een lange periode van afwezigheid pakte koning Charles zijn public duties vandaag weer op. Samen met Camilla bracht hij een bezoek aan het kankerbehandelingscentrum UCH Macmillan Cancer Centre, waar hij in gesprek ging met patiënten en medisch specialisten.

Macmillan Cancer Centre

Op de jaarlijkse paasdienst na was de koning de afgelopen weken enkel en alleen te zien bij audiënties en privé-aangelegenheden. Maar vandaag was het dan eindelijk zover: Charles ging samen met Camilla op zijn eerste werkbezoek sinds februari.

Begin deze middag arriveerden Hunne Majesteiten bij het Macmillan Cancer Centre, waar ze verwelkomd werden door patiënten en medewerkers.

Beeld: NL Beeld

Eenmaal binnen ging de koning ging met verschillende mensen in gesprek…

Beeld: NL Beeld

…en kreeg hij een inkijkje in het innovatieve onderzoek dat door het centrum wordt uitgevoerd.

Beeld: NL Beeld

Aandacht creëren

Uiteindelijk was het bezoek van de koning voor een groot deel ook symbolisch. Na zijn eigen ervaring met de ziekte, is dit een goede kans om extra aandacht te vragen voor het belang van een vroege diagnose. Eerder al noemde hij het ‘hartverwarmend’ dat zijn eigen diagnose ‘het publieke begrip’ voor de ziekte heeft vergroot en het werk van organisaties voor patiënten en diens families onder de aandacht heeft gebracht.

Werkbezoek

Dit was het eerste werkbezoek van de koning sinds zijn kankerdiagnose, die begin februari bekend werd gemaakt door Buckingham Palace. Zijn publieke werkzaamheden werden tijdelijk stopgezet zodat hij zich volledig kon focussen op de behandeling. En daar kwam afgelopen week al goed nieuws over: “Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning”, liet een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten.

Dat de koning zijn koninklijke taken weer oppakt, betekent echter niet dat hij genezen is van kanker. De medische behandeling is dan ook nog niet volledig afgerond. Wij wensen hem alle sterkte toe in het traject dat nog gaat volgen!

Bron: BBC, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws