Goed nieuws: koning Charles is aanwezig bij de paasdienst

De beslissing suggereert een goed gevoel vanuit de dokters van de koning.

Buckingham Palace heeft bevestigd dat koning Charles en koning Camilla dit weekend de paasdienst zullen bijwonen in St George’s Chapel te Windsor Castle. Koninklijke medewerkers hebben ook onthuld dat het paar ‘vergezeld zal worden door andere leden van de Koninklijke Familie’. Echter werden er geen andere namen genoemd.

Kanker

Afgelopen weken was het stil rondom Charles. De koning wordt namelijk sinds begin februari voor kanker behandeld, nadat hij geopereerd was aan een vergrote prostaat. Charles heeft hierdoor de afgelopen periode geen grote evenementen meer bijgewoond. Zo liet hij onlangs nog de uitvaart van Sir Thomas Kingston aan zich voorbij gaan.

De koning was enkel en alleen te zien bij audiënties en privé-aangelegenheden. De beslissing van Charles om wel aanwezig te zijn bij de paasdienst wordt daarom als belangrijk gezien. Het suggereert dat de dokters van de koning het momenteel goed genoeg vinden gaan met Charles om hem aanwezig te laten zijn bij de paasdienst.

Paasdienst

Charles en Camilla gaan naar de paasdienst die volgens de website van de kapel een uur duurt, namelijk van kwart voor elf tot kwart voor twaalf. Voorafgaand aan de dienst zal de heilige communie plaatsvinden en na de dienst zal er eucharistieviering zijn, gevolgd door avondzang.

William en Kate

Anders dan anders zal de dienst volgens ingewijden van de Britse pers geen grote familiebijeenkomst zijn, aangezien Charles omwille van zijn gezondheid niet met te veel mensen in contact wil komen.

Prins William en prinses Kate zullen in elk geval niet aanwezig zijn bij de paasdienst. Kate heeft onlangs immers het nieuws naar buiten gebracht dat er bij haar een vorm van kanker is geconstateerd. Momenteel wordt ze hiervoor behandeld en is ze ook al begonnen aan de chemotherapie. De koning liet weten ‘in nauw contact te staan met zijn geliefde schoondochter’ en ’trots te zijn op Catherine dat ze zich zo heeft uitgesproken’. Zij spenderen hun paasdagen met een welverdiende vakantie te Norfolk.

Voorlopig zal William zijn vrouw en het gezin blijven ondersteunen, maar daarnaast blijft hij ook officiële taken uitvoeren zoals hij heeft gedaan sinds de operatie van Kate in januari. William zal zijn publieke taken weer hervatten als zijn kinderen na de paasvakantie weer naar school gaan.

Bron: The Daily Mail, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws