Prinses Kate en koning Charles hadden kort voor Kates aankondiging een privélunch

De twee zouden naar verluidt geruststelling en troost bij elkaar vinden.

Nog voor de heftige aankondiging van prinses Kate wat betreft haar kanker diagnose, heeft ze een lunch gehad met haar schoonvader koning Charles – wie ook gediagnosticeerd is met kanker. De twee deelden recent dan ook dat ze ‘een gemeenschappelijke ziekte-ervaring delen’, zo onthulde een koninklijke bron.

Kankerdiagnose

Afgelopen vrijdag deelde prinses Kate het verschrikkelijke nieuws dat er tijdens haar bezoek in het ziekenhuis voor een buikoperatie, kanker is aangetroffen.

In een videoboodschap kondigde de prinses het nieuws aan. Zo vertelde ze dat het nieuws als een ‘enorme schok’ is gekomen voor haar en haar gezin, en dat zij en William ‘er alles aan hebben gedaan om dit privé te verwerken’. Ze vertelde dat ze de tijd hebben genomen om het aan hun kinderen George, Charlotte en Louis te vertellen. “Zoals ik tegen hen heb gezegd: het gaat goed met me en ik word elke dag sterker door me te concentreren op de dingen die me zullen helpen genezen; in mijn geest, lichaam en ziel. William aan mijn zijde hebben is ook een grote bron van troost en geruststelling. Net als de liefde, steun en vriendelijkheid die door zo velen van jullie is getoond. Het betekent zoveel voor ons allebei.”

Lunch

Kort voor de aankondiging, hebben Kate en haar schoonvader koning Charles, nog geluncht met elkaar. Beiden waren op dat moment al begonnen met een behandeling voor hun ziekte. Auteur Sally Bedell Smith vertelde dan ook dat de twee door de ziekte ‘iets gemeen hebben met elkaar’. “Het kan hen alleen maar dichter bij elkaar brengen. Het is een bron van geruststelling en troost voor hen allebei.”

Daarnaast vertelde ze: “Charles heeft altijd een goede band met haar gehad. Ze is geïnteresseerd in artistieke dingen en ze waardeert kunst en cultuur, dus ze heeft wat dat betreft een gedeelde affiniteit met de koning.”

Zomerse agenda voor koning Charles

Inmiddels gaat het naar omstandigheden ‘goed’ met de Charles, zo vertelde een koninklijke bron aan People. Ook vertelde deze bron dat dat op dit moment een agenda voor de zomerperiode aan het klaarstomen zijn, maar dat dit ‘zonder verplichtingen’ is, en dat alles ‘afhankelijk is van het advies van de artsen op dat moment’.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws