Deense koningshuis viert 80e verjaardag van prinses Benedikte

Voor de gelegenheid is de koninklijke familie de fotoarchieven ingedoken.

Gisteren was het feest in Denemarken: prinses Benedikte, de zus van voormalig koningin Margrethe, mocht 80 kaarsjes uitblazen! Ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag deelt het Deense koningshuis een aantal prachtige throwback-kiekjes van de prinses.

Verjaardag

Het Deense hof is gisteren de archieven ingedoken voor een aantal mooie foto’s uit Benediktes leven. “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte is vandaag 80 jaar. Ter gelegenheid van de ronde verjaardag hier een aantal momenten uit het leven van de prinses”, valt te lezen bij de post. De collectie bevat een aantal prachtige gezinsfoto’s, portretten en een recente foto van Benedikte met haar twee zussen. Daarnaast kan een babykiekje van de prinses natuurlijk ook niet ontbreken. Te zoet!

Nieuw portret

Ook deelt het Deense hof een nieuw portret van de prinses. De caption luidt: “Een nieuwe foto van Hare Koninklijke Hoogheid wordt gepubliceerd ter gelegenheid van de verjaardag van de prinses. De foto is genomen in paleis van Christian VIII in Amalienborg.” Op diezelfde plek heeft de prinses haar verjaardag ook gevierd, samen met familie en goede vrienden.

Beau Monde wenst de prinses weer een gezond en voorspoedig levensjaar toe!

Vriendin van Beatrix

Wie weet heeft de prinses op haar verjaardag ook een kaartje ontvangen van onze eigen prinses Beatrix. Benedikte en Beatrix zijn namelijk van jongs af aan al goede vriendinnen, meldt Blauw Bloed.

In de tv-serie De zware jas van Beatrix deelt de Deense prinses zelfs anekdotes over hun hechte vriendschap, waarbij ze bijvoorbeeld herinneringen ophaalt aan een logeerpartijtje op Kasteel Drakensteyn. En haar grote liefde, wijlen Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg? Die leerde Benedikte kennen op het huwelijksfeest van Beatrix en Claus in 1966. Het zou ons dus niets verbazen als ook onze Beatrix de Deense prinses van een afstandje hartelijk heeft gefeliciteerd!

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws