Zo ziet het leven van de jarige Zara Tindall eruit

Hiep hoera!

Technisch gezien heeft Zara Tindall geen royal titel, maar dat betekent niet dat ze geen onderdeel is van de royal family. Het ontbreken van deze titel maakt haar niet minder interessant. Wij praten je bij over het leven van de jarige, als lid van de royal familie én als topsporter.

Royal titel

Zara, de dochter van prinses Anne en haar ex-man Mark Phillips, is vandaag 43 jaar geleden in Londen geboren. Ze heeft nog een oudere broer, Peter, en twee halfzussen. Bij haar geboorte kreeg ze geen koninklijke titel, want die wordt doorgegeven door de mannelijke lijn. Zara’s moeder is dan misschien de dochter van wijlen Queen Elizabeth, maar haar vader had geen titel, en daarom is er geen prinselijke titel aan haar overgedragen. Haar nichten, de dochters van prins Andrew, hebben dus wel een royal titel.

zara tindall
Prinses Anne en Mark Phillips met de drie dagen oude Zara (Beeld: NL Beeld)

Omdat koningin Elizabeth het verschil oneerlijk vond, had ze wel aangeboden om Zara een titel te geven. Echter weigerden prinses Anne en haar man dit aanbod, omdat zij geloofden dat het leven van een royal kleinkind al moeilijk genoeg zou zijn. Om die reden wees Zara’s vader dit aanbod ook af bij de bruiloft met Anne.

Gezin

Nog maar kortgeleden blies Lucas Philip, de zoon van Zara en haar man Mike Tindall alweer drie kaarsjes uit. Hij is de jongste van het gezinnetje. Zara en Mike hebben ook nog twee oudere dochters, Lena Elizabeth en Mia Grace. Het is al meer dan tien jaar geleden dat Zara Mike leerde kennen. Mike vertelde dat hij Zara nooit zou hebben ontmoet als hij tijdens de wereldbeker rugby in Australië wél was opgesteld. In Australië begonnen de twee vlinders voor elkaar te voelen. Het team waarin Mike speelde schopte het ver, maar toen Mike te horen kreeg dat hij niet opgesteld was tijdens de halve finale, was hij kwaad.

“Ik was niet opgesteld, dus ik ging een biertje drinken met iemand anders die niet was opgesteld, en met iemand die in Sydney was.” De jongens waarmee hij wat ging drinken hadden Zara al eerder ontmoet, dus toen Zara daar ook verscheen, kon Mike het niet laten om zichzelf ook voor te stellen. Zara zag Mike ook wel zitten. Zo schreef ze haar nummer op een briefje en gaf deze aan een van de teamgenoten van Mike. En de rest is history, zoals we weten.

Sportief

Niet alleen Mike is sportief, ook Zara is te vinden in de sportwereld. Met haar oma Elizabeth deelt ze een voorliefde voor paarden. Ze vindt het niet alleen leuk om naar te kijken, ze is er ook nog eens goed in, ze wint tal van medailles. In 2012 won ze Olympisch zilver, uitgereikt door niemand minder dan haar eigen moeder, hoe leuk! Met het Britse eventingteam tijdens de Olympische Spelen in Londen wist ze de prijs te bemachtigen.

Zo was de royal ook deelnemer bij de Badminton Horse Trials. Na afloop van haar wedstrijd werd ze kort geïnterviewd in het bijzijn van haar dochters en zoontje. In de reacties bij de video van het interview bewonderen de kijkers haar. “Royalty, stevige competitie, peuter op de arm, andere kinderen op sleeptouw. Wat is zij een geweldig voorbeeld”, werd er onder andere gereageerd.

Hopelijk kan Zara nog heel wat jaren een rolmodel zijn voor alle sportieve dames ter wereld. Maar vandaag gunnen we haar vooral een lekker stuk taart en een goed glas wijn. Proost, Zara, en van harte!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws