Oeps: Harry en Meghan op de vingers getikt door Amerikaanse overheid

Echt chic is het niet voor de Sussexes.

Heb je er net een glamoureuze tour door Nigeria op zitten, hoor je bij thuiskomst dat je levensproject on hold is gezet door de overheid. Het kan verkeren, zo merken ook prins Harry en Meghan deze week.

Archewell

Weg uit het koningshuis, maar wel vorstelijk met liefdadigheid bezig zijn, dat was het hele idee achter Archewell, de organisatie die door de Duke en Duchess of Sussex werd opgezet.

Zo is er de Archewell Foundation, hun liefdadige non-profit, maar kent de organisatie ook andere takken zoals Archewell Audio – dat verantwoordelijk was Meghans Archetypes – en Archewell Productions, het bedrijf achter Harry en Meghan hun verschillende Netflix-projecten.

Nalatigheid

Nu zou het fonds echter op de vingers getikt zijn door de Amerikaanse autoriteiten, zo weten verschillende bronnen deze week te melden. Sterker nog: Archewell zou zelfs al in de systemen van het Californische ministerie van Justitie aangemerkt staan als ‘delinquent’. Of met andere woorden: flink nalatig!

Zo’n labeltje in het systeem kan verregaande gevolgen hebben voor je organisatie. Zo weet Page Six, de tabloid die de documenten van de Californische staat in handen kreeg, te melden dat Archewell opdracht heeft gekregen ’te stoppen met het inzamelen en uitgeven van geld’.

Volgens officiële documenten zijn Haz en Meg al ‘sinds begin mei’ te laat met het betalen van de inschrijfkosten voor Archewell. Ook zouden ze bij de liefdadigheidswaakhond nog geen jaarrapportage hebben ingeleverd. Oei!

Foutje, bedankt

Je zou misschien denken dat twee ex-royals en het team dat zij om zich heen verzameld hebben de zaakjes goed op orde hebben, maar deze ontwikkeling staat nu niet bepaald chic, natuurlijk. Volgens Page Six hoorden zij gisteren van insiders dat de organisatie om uitstel had gevraagd. Inmiddels zou de vork echter anders in de steel zitten. Meerdere bronnen melden nu namelijk dat er simpelweg een cheque kwijt is geraakt in de post, en dat ze inmiddels een nieuwe betaling verzonden hebben.

De BBC benoemt bovendien fijntjes dat een woordvoerder voor het paar nog had benadrukt dat deze nalatigheid ‘niets met belastingen te maken had’, die volgens hem ‘op tijd en in volledigheid’ betaald zijn. Tja, dat zou er nog eens bij moeten komen…

Bron: Page Six, BBC | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws