Archie blaast vandaag 5 kaarsjes uit: dit weten we over de kleine prins

Het prinsje leidt een ogenschijnlijk idyllisch bestaan in Californië.

Drie keer hoera voor de kleine Archie! Het zoontje van Harry en Meghan blaast vandaag alweer vijf kaarsjes uit. Archie leidt – in tegenstelling tot zijn ouders – een rustig leventje ver buiten de schijnwerpers vandaan, en veel wordt er over hem dan ook niet gedeeld. Maar wat weten we eigenlijk wél over de kleine prins?

Geboorte van Archie

Op 6 mei 2019 kunnen Harry en Meghan hun geluk niet op. Hun eerste kindje ziet dan het levenslicht: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Hij wordt geboren in Londen als de eerste half-Amerikaanse baby in de Britse koninklijke familie en is zesde in de lijn van troonopvolging. Archie komt ter wereld in Engeland, maar het duurt niet lang voordat zijn ouders de paleismuren vaarwel zwaaien en naar de Verenigde Staten vertrekken. De kleine prins groeit daarna op in het zonnige Californië. In juni 2021 wordt daar ook zijn zusje Lilibet geboren.

Buiten de spotlights

Inmiddels is Archie dus vijf jaar en afgezien van een enkele foto hier en daar, hebben we maar weinig kunnen meekrijgen van het leven van het koninklijke jochie. Het is overduidelijk dat H&M hun kids buiten de spotlights willen houden. Toch vertellen ze zo nu en dan iets over Archie en Lilibet wanneer ze weer eens komen opdraven bij een prestigieuze gelegenheid.

In februari dit jaar was Harry ter voorbereiding op The Invictus Games in Vancouver in Canada. Daar liet de prins zich zeldzaam uit over zijn kinderen. “Ze doen het geweldig”, stelde hij toen.  “Net als alle andere kinderen worden ze heel snel groot. Ze hebben allebei een ongelooflijk goed gevoel voor humor. Ze maken ons aan het lachen en houden ons elke dag met beide benen op de grond.” Daarna besloot hij: “Ik ben heel dankbaar dat ik vader ben.”

Nieuwe achternaam

Afijn: met die liefde voor Archie en Lilibet zit het bij de Sussex’jes dus wel goed. Maar de banden met de koninklijke familie zijn nog altijd niet om naar huis te schrijven, en dat heeft ook invloed op de kids. Toch werd eerder dit jaar tot ieders verrassing bekend dat Harry en Meghan de achternaam van Archie en Lilibet hebben veranderd. Waar zij bij de geboorte Mountbatten-Windsor als achternaam kregen, heten ze nu Archie van Sussex en Lilibet van Sussex.

Een opvallende gebeurtenis, aldus koningshuisdeskundige Tirza van der Graaf. “Eerst wilden ze hun kinderen zoveel mogelijk in de luwte laten opgroeien, zonder titels. Terwijl prins Harry en Meghan nu de naam meegeven die zij hebben gekregen bij hun huwelijk: hertog en hertogin van Sussex. Mogelijk wil het stel zo duidelijk maken dat ze één gezin vormen, mét koninklijke titels.”

Hoe het leventje van Archie en zusje Lilibet er precies uitziet weten we natuurlijk niet, maar volgens insiders gaat het er vredig aan toe in Montecito. Vorig jaar kregen we daarvan een kleine sneak peek:

Van courgettemuffins bakken tot de kippen voeren en luieren op het bijgelegen strand: de kids leiden een ogenschijnlijk idyllisch leventje. Tel daar een set cadeaus en een flinke taart bij op en Archie heeft vandaag vast een geweldige verjaardag. Van harte!

Bron: Hello! Magazine, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld, YouTube

Laatste nieuws