Prins Harry’s emotionele woorden over toekomst zoontje Archie

Mooie woorden voor de kleine prins.

De nieuwe documentaire-serie Heart of Invictus van prins Harry is éindelijk te zien. Eerder deze week kwam het project van de Sussexes uit op Netflix. Tijdens de première van de serie houdt de prins met liefdevolle woorden een toespraak over het kleine prinsje Archie.

Emotionele toespraak van Meghan

De langverwachte documentaire Heart of Invictus debuteerde afgelopen woensdag op Netflix. In de eerste aflevering kunnen we zien hoe prins Harry, tijdens de openingsceremonie van de Invictus Games in Den Haag in 2022, het publiek toespreekt. Nadat Meghan Markle wordt toegejuicht wanneer ze de arena binnenloopt, stelt ze met trots haar man lieflijk voor op aan het publiek. De hertogin van Sussex wordt een momentje zichtbaar emotioneel wanneer ze over haar geliefde spreekt.

Zo vertelt ze over de ‘vroege ochtenden en late nachten’ die de prins had doorgemaakt: “Hij is de oprichter van de Invictus Games en de vader van onze twee kleintjes Archie en Lilibet. Verwelkom alstublieft mijn ongelofelijke echtgenoot prins Harry, de hertog van Sussex”, sprak ze met tranen in haar ogen.

Lieflijke woorden voor Archie

Tijdens de daaropvolgende toespraak van prins Harry die ook in Heart of Invictus te zien is, vertelt hij onder meer over zijn zoontje Archie. Zo deelt de prins dat hij en Meghan geregeld met de kleine babbelen over wat hij later wil worden als hij groot is. “Om rolmodellen te worden zoals jullie, is kracht en moed nodig”, stelde hij. “Als ik met mijn zoon Archie praat over wat hij wil worden als hij groot is, is het sommige dagen astronaut en op andere dagen piloot – uiteraard een helikopterpiloot. Of Kwazii van Octonauts. Als je lacht, dan heb je dat gezien”, grapt de prins terwijl hij vertelt over de liefde voor de Cbeebies-tekenfilmserie Octonauts van zijn zoontje.

Harry vervolgt zijn toespraak met prachtige woorden: “Maar wat ik hem eraan herinner is dat wat je ook wilt worden als je groot bent, het jouw karakter is dat er het meest toe doet. En niets zou zijn moeder en mij trotser maken dan hem het karakter te zien hebben van wat we vandaag voor ons zien.”

Persoonlijk bedankje voor Nederland

Volgens de uitvoerend producent (tevens prins Harry) hebben degenen die betrokken waren bij de Invictus Games grote uitdagingen overwonnen. Ook bracht hij een hulde aan ‘het medeleven, de vriendschap en de grenzeloze nederigheid’ van de Invictus Games. Bovendien bedankte hij persoonlijk het Nederlandse volk voor het verwelkomen van hen met zulke warme Nederlandse gastvrijheid. Evenals het Nederlandse koningshuis, het Ministerie van Defensie en de regering. Die kunnen we in onze zak steken!

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..