Prinses Beatrice krijgt heftig nieuws over eerste liefde

Een verdrietige afloop.

Over het algemeen lijkt het leven van de Yorkse prinses Beatrice over rozen te gaan. Deze week kwam er echter behoorlijk zwaar nieuws naar buiten voor de prinses.

Gelukkige prinses

Anno nu kennen we Beatrice als de stijlvolle dochter van hertogin Sarah Ferguson en liefhebbende zus van prinses Eugenie. Samen met manlief Edoardo Mapelli Mozzi is ze al heel wat jaren gelukkig, en daar is dochtertje Sienna Mapelli Mozzi het stralende bewijs van.

Maar voordat de Yorkse schone haar draai had gevonden in het leven als royal zónder officiële werkende rol aan het hof, heeft zij op romantisch vlak nu en dan wat bijzondere keuzes gemaakt.

Bad boy

Zo werd de jongvolwassen hoogheid in 2006 door de tabloids gelinkt aan de Amerikaan Paolo Liuzzo. De twee zouden het samen érg leuk hebben, en als eerste ‘echte’ vriendje van de prinses kwam de man natuurlijk onder een vergrootglas te liggen. Helaas bleek toen al snel dat Paolo niet bepaald van het soort onbesproken gedrag was dat we graag associëren met de gemiddelde droomprins.

Paolo was namelijk eerder al eens veroordeeld voor een zware mishandeling – een zaak die voortkwam uit een gewelddadige avond waarbij een tiener kwam te overlijden. Je snapt: te paleize stond men nu niet bepaald te springen om deze liefde. Toch nam de Duchess het destijds op voor haar dochter. “Beatrice is een verstandige meid die binnenkort achttien wordt, met vele vrienden waaronder Paolo. We moeten op haar oordeel vertrouwen.”

Uiteindelijk hield de kortstondige fling geen stand, en kreeg Bea kort daarna een serieuze relatie met de zakenman Dave Clark. Na tien jaar gingen ook zij elk hun eigen weg en inmiddels is de prinses dus helemaal gelukkig met haar Edo.

Heftig nieuws

De reden dat deze jeugdliefde van Beatrice au moment weer in de spotlights staat, is helaas erg treurig. Zo wisten verschillende bronnen vandaag namelijk te melden dat Paolo Liuzzo in februari dood aangetroffen zou zijn in een hotel te Miami. Het nieuws is echter deze week pas wereldkundig gemaakt. Naar verluidt zou de politie uitgaan van een overdosis.

Waar het leven van Beatrice sinds 2006 flink bergopwaarts is gegaan, verging het Paolo allemaal een stuk minder rooskleurig. De afgelopen jaren had hij regelmatig akkefietjes waarvoor hij in de rechtbank moest verschijnen. Van geweldsincidenten tot drugsbezit: de ex van de prinses had flink wat op z’n kerfstok staan.

Insiders zouden aan The Sun verteld hebben dat Paolo al langer flink in de problemen zat. Zo zou hij al langer problemen hebben met drugs. Ook zou Paolo allerhande schulden hebben vanuit z’n gokgedrag en verschillende woekerleningen bij louche partijen.

Volgens verschillende bronnen vond zijn uitvaart op 17 februari in besloten kring plaats.

Bron: The Telegraph, The Sun, Metro | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws