Met Gala 2024: dit kun je ervan verwachten

Groots, geheimzinnig, en peperduur.

Hét fashion-evenement van het jaar komt er weer aan: op maandagavond vindt namelijk het jaarlijkse Met Gala plaats in New York City. Wat kunnen we er dit jaar van verwachten? De Beau Monde-redactie neemt je mee!

Met Gala

Het jaarlijkse Met Gala is het moment suprême voor de modewereld. Je zou het bijna vergeten tussen alle glitter en glamour, maar traditiegetrouw wordt tijdens dit benefietevenement geld ingezameld voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art.

Ook wordt de opening van een nieuwe tentoonstelling van het Costume Institute op deze manier luister bij gezet. En die exposities zijn meteen de oorsprong van die o-zo-belangrijke thema’s op de rode loper elk jaar.

Sleeping Beauties

Dit jaar draagt de tentoonstelling van het Metropolitan Museum de sprookjesachtige naam Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Historische kunstwerkjes uit de modegeschiedenis worden zo opnieuw in de schijnwerpers gezet, waaronder enkele stukken die zijn omschreven als ’te fragiel om ooit nog gedragen te worden’. De kenners zagen hierin natuurlijk meteen een subtiele sneer naar Kim Kardashian, die zich de woede van modehistorici op de hals haalde door een jurk van wijlen Marilyn Monroe te dragen voor het Met Gala van 2022.

Op de rode loper geldt de dresscode ‘The Garden of Time‘ – vrij vertaald de Tuin des Tijds. Met zo’n dromerig thema verwachten wij natuurlijk volop feeërieke verschijningen bij het gala!

Gastenlijst

Natuurlijk is elk jaar de grote vraag wie er precies aanwezig zullen zijn. Maar dat is strikt geheim! Wel weten we natuurlijk wie de hosts van dienst zijn dit jaar. We hebben dan ook hoge verwachtingen van Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny en Chris Hemsworth.

Overigens kom je echt niet zomaar binnen bij het grootse gala. Zo bepaalt Anna Wintour persoonlijk wie er uitgenodigd worden. Maar met een uitnodiging alleen ben je er nog niet. Het meest exclusieve modefeestje van het jaar mag namelijk een pretty penny kosten. Een plekje aan tafel kostte naar schatting vorig jaar zo’n 50.000 dollar, schrijft Marie Claire. Ach ja, het is voor het goede doel.

Red carpet…en dan?

Waar we volop genieten van de pracht en praal op de rode loper bij het gala, is het een mysterie wat er verder gebeurt tijdens het evenement. En dat is met opzet: gasten hebben zich te houden aan een strikt no phone-beleid, en kiekjes van het event delen op sociale media is al helemaal uit den boze.

Wel weten we dat er altijd een groots optreden plaatsvindt van een populaire artiest, en dat gasten de kans krijgen om de gloednieuwe expositie van het Metropolitan te bewonderen voor zij met elkaar tafelen.

Mocht je graag eens het gala van binnen willen bekijken, dan kun je dus maar beter zorgen dat je een leuk bedrag op je spaarrekening hebt staan…én dat je toevallig besties bent met mevrouw Wintour.

Bron: Marie Claire NL, Marie Claire UK, Vogue | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws