Prins William geeft een gezondheidsupdate over Kate

Tijdens een bezoek aan Newcastle kreeg hij de vraag hoe het nu met Kate en de kinderen gaat.

Het leven van prins William staat ongetwijfeld flink op zijn kop sinds de heftige diagnose van prinses Kate. Toen hij gisteren de vraag kreeg hoe het nu met zijn vrouw en kinderen gaat, gaf hij een korte update.

Bezoek

William bracht een bezoek aan de Britse plaatsen Seaham, County Durham en Newcastle, waar hij de finalisten van de door hem in het leven geroepen Earthshot Prize ontmoette. Een onderdeel van zijn bezoek was de opening van James’ Place, een faciliteit die mannen in de omgeving ondersteunt die worstelen met suïcidale gedachten. Volgens Mirror heeft deze regio het hoogste aantal zelfdodingen onder mannen in het hele land.

Gezondheidsupdate

Bij de opening waren er mensen die wilden weten hoe het met Kate en hun kroost ging. Eén van de aanwezigen vroeg aan de kroonprins: “Mag ik vragen hoe het met uw vrouw en kinderen gaat?” Waarop William antwoordde: “Ze maken het allemaal goed, dankjewel. Ja, het gaat goed met ons.” Hoewel we niet bepaald een heel uitgebreid antwoord hebben gekregen op de vraag, zijn we blij om te horen dat het – naar omstandigheden – goed gaat met het gezin.

William had hoogstwaarschijnlijk geen tijd voor een langer antwoord, gezien zijn drukke planning die dag. Eerder ging hij al langs bij Low Carbon Materials om meer te leren over koolstofarme bouwproducten.

Sterke band

De kankerdiagnose van prinses Kate is op dit moment de grootste uitdaging in het leven van de Walesjes. Auteur Robert Jobson wist echter te vertellen dat Kates ziekte de band tussen haar en prins William alleen maar sterker heeft gemaakt. “Ik weet zeker dat ze bewust zijn van de situatie waar ze zich nu in bevinden, wetende dat hun kracht ligt in het samenzijn. De ups en downs die ze samen hebben doorstaan hebben hun band sterker gemaakt, welke nu al helemaal onbreekbaar is”, aldus Jobson.

Bron: Nouveau, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws