Prins William pakt morgen koninklijke taken weer op

Na een korte pauze om voor Kate te zorgen, gaat Wills morgen weer aan de slag.

Het zal niemand zijn ontgaan dat prins William schitterde van afwezigheid de afgelopen weken. Logisch natuurlijk, gezien het verdrietige nieuws dat 22 maart naar buiten kwam over de kankerdiagnose van prinses Kate. Vanaf het moment dat de prinses zelf het nieuws naar buiten bracht, werden ook de koninklijke taken van William stilgelegd. Na zo’n vier weken radiostilte maakte Kensington Palace gisteren bekend dat William aanstaande donderdag zijn taken weer zal gaan oppakken.

Tijd voor familie

De prins van Wales zorgde voor de kinderen en zijn vrouw de afgelopen weken. Na het heftige nieuws dat prinses Kate kanker heeft, kunnen wij ons voorstellen dat het gezin behoefte had aan tijd samen. Voor het nieuws over Kate naar buiten kwam, deden veel speculaties de ronde. Al deze aandacht moet het extra zwaar hebben gemaakt voor de royal family.

De kinderen waren een periode thuis, en ondertussen begon Kate aan een preventieve chemotherapie-behandeling. Dat heeft natuurlijk de nodige impact op de gezinssituatie, en daarom bleef de zorgzame prins dus thuis.

Weer aan de slag

Op donderdag 18 april pakt William zijn taken weer op, dat maakte Kensington Palace gisteren bekend. Zijn werkzaamheden zullen van start gaan met een bezoekje aan Surrey, in het zuidoosten van Engeland. Het doel van het bezoek is om ‘het werk van gemeenschaps- en milieu-impactorganisaties uit te lichten’.

De dag zal beginnen bij liefdadigheidsinstelling Surplus to Supper, die voedsel uitdeelt aan mensen en organisaties die dit nodig hebben. Daar zal de prins zal niet alleen een kijkje nemen, maar zelf ook de handen uit de mouwen steken in de keuken. Als volgende in het rijtje zal William een jeugdcentrum bezoeken waar deze voedselpakketten vaak terechtkomen. “Het beschermen van de omgeving voor toekomstige generaties is één van de belangrijkste prioriteiten voor de prins van Wales”, liet Kensington Palace weten in een verklaring.

We kunnen ons verstellen dat het niet makkelijk zal zijn voor prins William om in deze periode zich op zijn koninklijke taken te richten. Hopelijk betekent zijn terugkeer als working royal dat Kate weer aan de beterende hand is!

Bron: Harpers Bazaar, Sky News | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws