‘Ik ben m’n eigen worst nightmare geworden’, verklapt Dyantha Brooks

De presentatrice doet een boekje open over haar liefde en vriendschappen.

Dagelijks komt ze in miljoenen huiskamers over de vloer om ons bij te praten over het Shownieuws en wel en wee van de celebs. Maar hoe doet Dyantha Brooks dat eigenlijk als het om haar eigen vriendenkring gaat? In gesprek met Beau Monde praat ze openhartig over haar sociale leven als drukbezette carrièrevrouw en heuse BN’er.

Druk druk druk

Naast haar fysieke fitness voelden we Dyantha ook aan de tand over haar mental health. Zo deelt ze dat ze goed voor zichzelf zorgt door haar tijd goed in te delen. “Sinds ik kinderen heb, heb ik niet meer veel behoefte aan sociale contacten. Met een gezin en drukke baan zit je week zo vol”, vertelt de presentatrice.

“Ik hecht nu meer waarde aan dagen waarop ik iets voor mezelf kan doen, zoals ergens een koffietje drinken of sporten. Natuurlijk vind ik het fijn om vrienden te zien, maar op je 35e is het niet realistisch om een hele hoop sociale contacten actief te onderhouden. Ik heb nu een paar goede vriendschappen waarbij de intensiteit niet zo hoog ligt.” Ze vervolgt: “Ik ben wel echt my own worst nightmare geworden. Mijn man is mijn beste vriend en ik ben het liefste thuis.”

Liefdesgeluk

Met die man (Mick de Vlieger, een ondernemer en politicus) is ze al veertien jaar samen, en sinds 2015 ook getrouwd. Hoe houden zij het leuk met elkaar? “Ook wij hebben periodes waarin we allebei druk zijn, met weinig tijd om uit eten te gaan, maar we blijven wel altijd ons best doen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Als ik na Shownieuws rond één uur ’s nachts thuiskom, is mijn man nog wakker. Hij vindt het belangrijk genoeg om op te blijven zodat we onze dag kunnen bespreken. We tonen interesse, maar geven elkaar ook de ruimte en we kijken altijd hoe we het voor de ander leuker of beter kunnen maken.”

Dyantha Brooks BM5

Bekende vrienden

Natuurlijk zijn we ook reuze benieuwd hoe het zit met de verhouding tussen haar bekende vrienden en haar werk als Shownieuws-presentatrice. “Ik vind het lastig als ik mensen persoonlijk goed ken”, verklapt ze. “Zoals Glennis Grace. Zij is veel in het nieuws geweest, dus bij nieuws over haar belde ik haar van tevoren om dat even aan te kondigen.”

Onlangs kreeg ze hier ook face to face nog een vraag over van niemand minder dan Fajah Lourens. “Ze vertelde me een verhaal en vroeg daarna: ‘Dit zit vanavond toch niet in Shownieuws hè?’ Ik heb haar nog net geen tik verkocht. Ik vind het belangrijk dat mensen mij kunnen vertrouwen. Als ze mij iets privé vertellen, zal dat nooit bij mijn werk terechtkomen.” Duidelijk!

Dit artikel is een fragment van een uitgebreid interview met Dyantha uit de allernieuwste Beau Monde. Deze ligt morgen in de winkels!

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Marloes Bovelander

Laatste nieuws