Terugblik: de leukste momenten van het koninklijk gezin in Emmen vandaag

Van designers en tompouces tot Amalia's jaar in Spanje en Alexia's studiekeuze!

Na 22 jaar was het vandaag aan Vlinderstad Emmen om de provincie Drenthe weer op de kaart te zetten tijdens de Koningsdag-festiviteiten. En dat is goed gelukt! Zo blikte koning Willem-Alexander zelf al terug tijdens de afsluiting van het feest: “Nou Emmen, dat kon véél minder!”

Vorstelijk bezoek

We stonden vanmorgen natuurlijk al even stil bij de geweldige outfits van het koninklijk gezelschap. Van de fleurige vlinderdetails van koningin Máxima en prinses Amalia tot de prachtige Sézane-japon van prinses Alexia en het matchende pak van prinses Ariane: wij zijn fan!

Koningsdag 2024
Beeld: NL Beeld

Maar natuurlijk stond vandaag in het teken van veel méér dan alleen de outfits. De Oranjes maakten namelijk uitgebreid kennis met de regio. Er werd gekeuveld met de aanwezige menigte, geproefd van allerhande lekkernijen, en fanatiek meegedaan aan een quiz over de stad en de provincie. Hierbij wist het team van koningin Máxima er met de winst vandoor te gaan.

Beeld: NL Beeld

Ook werden de Oranjes volop aan het werk gezet! Er werden tompouces uitgedeeld, doedels gemaakt, en balletjes getrapt. Prins Floris kroop zelfs even achter de draaitafels om z’n dj-kunsten te vertonen.

Amalia’s veiligheid

Natuurlijk werd ook even stilgestaan bij Amalia’s jaar in Spanje toen het gezin de pers te woord stond. Zo werd tot iedereens grote verrassing vorige week bekendgemaakt dat de hoogheid een jaar lang in Madrid had gewoond vanwege haar veiligheid. Hoewel een jaar studeren in Madrid misschien klinkt als een droom, benadrukte de kroonprinses dat er toch echt een heel belangrijke reden was voor de verhuizing: haar eigen veiligheid.

“Ik heb er door bepaalde omstandigheden heen moeten verhuizen”, deelde ze. Maar gelukkig was dat jaartje in Zuid-Europa erg geslaagd. “Ik moet zeggen: het was een geweldige tijd. En het heeft ook het leven hier weer enigszins mogelijk gemaakt”, blikte de Prinses van Oranje terug.

Uitgevlogen dochters

Ook zus Alexia heeft de afgelopen maanden niet in Nederland doorgebracht. Zo verklapte ze niet preciés waar ze was geweest, maar ze liet wel weten dat zij erg genoten had van het reizen tijdens haar tussenjaar. En heeft de hoogheid al een studiekeuze gemaakt? Nou…nee. “Ik laat het weten als ik het weet”, vatte zij samen.

De jongste dochter van ons koningspaar was vandaag speciaal voor de gelegenheid terug naar Nederland gekomen vanaf haar Italiaanse kostschool. Ariane verklapte dat ze toch wel regelmatig heimwee heeft. “Ik ben blij terug te zijn, want ik miste mijn ouders wel”, zo verklapte ze. “Het is wel een afstandje”, blikte de prinses terug op haar jaar aan het UWC te Duino.

Kortom: een heerlijk moment voor de Oranjes om weer even met z’n allen samen te zijn. En aan de foto’s te zien, hebben ze er duidelijk van genoten. Op naar de volgende Koningsdag!

Bron: NPO, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws