Stijlvol gezin: dit dragen Máxima en de prinsessen vandaag in Emmen

Moeder en dochters maakten diepe indruk in Drenthe!

Koningsdag is vanmorgen officieel van start gegaan in Emmen! Au moment is het gezelschap met onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima, en prinsessen Amalia, Alexia, en Ariane bezig met hun programma in de Drentse hoofdstad, en wij duiken meteen in de outfits!

Vrolijke ontvangst

Bij de aankondiging van het Koningsdagprogramma dit jaar maakte de gemeente Emmen al bekend dat zij een feestje ‘op Drentse schaal’ zouden organiseren. Ook zonder Rotterdams jubileumbudget zit de sfeer er echter goed in vandaag! Na een korte toespaak door burgemeester Eric van Oosterhout werd het gezelschap toegezongen door zanger Bouke, de ‘Emmense Elvis’. Vervolgens kon de tocht langs de negen pleinen van start gaan.

Vorstelijk gekleed

Uiteraard waren we op de Beau Monde-redactie al de hele week aan het speculeren over de outfits die de Oranjes vandaag uit de kast zouden trekken. En hierbij waren we weer flink onder de indruk!

Natuurlijk beginnen we bij de prachtige outfit van onze koningin, die een imposant hoofd-accessoire droeg dat met vlinders bezaaid was. Geen nod naar de bekende vlindertooi van Alexander McQueen, maar naar de status van Emmen als ‘Vlinderstad’. Een zoete ode van de vorstin aan de gaststad!

Dit diadeem matchte perfect met een Natan-japon die was voorzien van een groen bladermotief. Voor de warmte combineerde zij deze met een lichte cardigan.

Máxima Koningsdag 2024
Beeld: NL Beeld

Prinses Amalia ging gekleed in het diepgroen – dit keer niet in pak, maar in een zwierige japon met een warme mantel van Max Mara, die Máxima en Ariane beiden al eens eerder droegen. Net als haar moeder droeg zij enkele prachtige vlinders in haar lokken. Een zoete match tussen de huidige en de aanstaande koningin!

Amalia Koningsdag 2024
Beeld: NL Beeld

De twee jongere zussen gingen ook in matchende bronzen tinten gekleed. Zo combineerde Alexia haar mouwloze ivoorwitte japon met een roestbruine mantel, en was Ariane van top tot teen in een driedelig oranje pak van Max Mara gestoken.

Emmen koningsdag
Beeld: NL Beeld

Overigens hield Alexia die jas niet gedurende het hele programma aan, en zo kregen we een goede blik op het prachtige kleedje van Sézane. Subtiel, understated, en toch heerlijk fashion forward, zo kennen we de prinses!

Alexia Emmen koningsdag 2024
Beeld: NL Beeld

Terugkeer in Emmen

Het is vandaag om meerdere reden een erg bijzondere Koningsdag: voor het eerst in meer dan twintig jaar is het namelijk aan een Drentse stad om het koninklijk gezelschap welkom te heten. De laatste keer was namelijk bij Koninginnedag in 2002. Destijds was dat bovendien een heel bijzondere dag, want het was voor het eerst dat Máxima bij het grote feest aanwezig was.

Wat ons betreft een bijzonder geslaagde terugkeer aan de noordelijke provincie – hopelijk hoeft Drenthe niet tot 2046 te wachten op hun volgende beurt!

Bron: NPO, UFO NO More, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws