Welke stralende outfits zullen de royals dragen tijdens Koningsdag?

Een kleurrijk pak, of bloemige jurk wellicht?

Nog maar één nachtje slapen, en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Koningsdag-festiviteiten. De koninklijke familie zal zich naar Emmen begeven, en inmiddels weten we ook precies hoe de dag er daar uit zal zien. Maar wat de royals zullen dragen is nog een grote verrassing. En natúúrlijk kunnen we het niet laten om te speculeren over welke pareltjes ze uit hun garderobe tevoorschijn zullen toveren. Dit is wat de redactie van Beau Monde vermoedt.

Een stralende Máxima

Helaas lijkt het weer tegen te vallen, dus daar zullen de royals hun outfit op moeten aanpassen. Desalniettemin zullen onze royals ongetwijfeld sprankelend voor de dag komen. Vorig jaar zagen we prinses Amalia in knallend fuchsia, en koningin Máxima in knallend groen. Gaan we dit jaar weer zulke felle kleuren zien bij de dames? Misschien zien we koningin Máxima stralen in haar geliefde merk Natan. De koningin is immers trouw aan haar labels, en straalde al eerder in outfits van het Belgische modehuis. Of zou ze gaan voor een ensemble haar andere favoriet, Jan TaminiauGrazia’s Sanne is er in elk geval van overtuigd: “Geen Natan dit jaar.”

Dat de koningin fan is van het recyclen van haar outfits is ons niet ontgaan. Zou de koningin dit morgen tijdens Koningsdag ook doen? Daar zijn de meningen op de redactie over verdeeld. “Máxima gaat voor een gerecyclede outfit. Geen kunstige couture, maar lekker praktisch. Ik denk ook dat zij gaat voor kleurrijk op een druilerige Koningsdag. Dan is Máx toch nog het zonnestraaltje”, voorspelt onze Grazia-collega Christel.

Modieuze prinsjes

En de prinsessen? “In het verleden zou ik gokken dat ze voor low-budget opties zouden gaan, zoals een Zaraatje, maar inmiddels lijkt de smaak van de dames wat duurder te worden”, merkt collega Sabine van Marie Claire op. Toch blijft Zara over de redactie galmen.

Dat Amalia schittert in een matching pak bewees ze al meerdere malen. Op de redactie gokken we dan ook dat ze weer een mooi pak uit de kast zal trekken. Gaat ze voor een nieuw exemplaar, of leent ze eentje van haar moeder? Wellicht maakt de prinses haar outfit af met een mooie clutch, óf neemt ze opnieuw haar prachtige groene Jacquemus-tas weer mee. “Ik denk dat Amalia in jurk met hoedje verschijnt. Comfort staat centraal dit jaar. Misschien zelfs een comfy paar sneakers”, is de voorspelling van Nouveau-collega Fabiën.

Prinses Alexia houdt wel van trendy outfits, echt een prinses naar ons hart. Maar hoe ze morgen voor de dag zal verschijnen is lastig in te schatten. “Stiekem hoop ik gewoon dat ze nog eens een japon van haar moeder leent. Máx heeft nog genoeg andere leuke Oscar de la Renta-exemplaren voor Alexia om uit te kiezen. Als ik moet gokken denk ik echter dat zij ook voor een pak gaat. Een mantel uit mama’s kast voor de warmte, mocht het nodig zijn”, stelt Beau Mondes Sandy hoopvol.

En de jongste van het stel, Ariane? Afgelopen jaar verscheen de prinses tijdens Koningsdag in Rotterdam voor het eerst in een prachtig wit pak, na altijd juist jurkjes te hebben gedragen. “Ik denk dat zij ook nu weer voor een mooi pak kiest, maar iets minder on trend dan bijvoorbeeld Alexia; meer iets tijdloos elegants met een volwassen twist”, vervolgt Sandy.

Goed, speculaties te over op de redactie van Beau Monde. Wordt het inderdaad recyclen, lenen, of helemaal in het nieuw? Wat we in elk geval zeker weten is dat de royals elk jaar weer hun best doen, dus we zullen ongetwijfeld verrast worden. Wie krijgt er gelijk, zien we pakken of jurken? Wij zijn ontzettend benieuwd!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws