Tiara’s en glamour alom bij Zweeds staatsbanket

Zweedse en Deense royals blijken een uiterst glamoureuze combinatie.

Maandag streken koning Frederik en koningin Mary neer in Stockholm, waar het kersverse koningspaar begon met het staatsbezoek aan hun Zweedse collega’s. Traditiegetrouw vond er ’s avonds een staatsbanket plaats en dat ging natúúrlijk gepaard met de nodige glamour én tiara’s.

Staatsbanket

Frederik en Mary zijn begonnen aan een heuse tournee door Europa. Het koningspaar heeft behoorlijk wat bezoekjes op de planning staan, waarvan het staatsbezoek aan Zweden de eerste is. Zo’n primeur verdient natuurlijk een glamoureus feestje, en laat dat nu net de specialiteit van de Zwoyals zijn!

Traditiegetrouw werden de Zweedse royals maandagavond opgetrommeld voor een staatsbanket met hun Deense collega’s. En zoals dat gaat bij een royal fuif (zéker bij de Zweden), kwam daar de nodige bling bling aan te pas.

Looks

Koningin Silvia, die host was bij het staatsbanket, maakte haar opwachting in een klassiek ensemble van Georg et Arend. Op haar hoofd prijkte de Leuchtenberg Sapphire Tiara.

Beeld: NL Beeld

Koningin Mary is de laatste tijd overduidelijk op de recycle-tour en van die nieuwe gewoonte week ze ook maandagavond niet af. De vorstin verscheen in een Jesper Høvring-jurk die al in de kast hing. Deze keer droeg ze ‘m met een top met dieprode borduursels. Verder bungelden hier en daar natuurlijk de nodige juwelen, met als kers op de taart de Ruby Parure Tiara.

Prinses Victoria stelt op staatsbanketten nooit, maar dan ook nooit teleur en ook deze keer was geen uitzondering. De kroonprinses gaf acte de présence in een nieuwe, met glitters bezaaide japon van ontwerper Christer Lindarw en maakte de look af met de Connaught Diamond Tiara. Glamour ten top! 

Beeld: NL Beeld

Ook prinses Sofia was van de partij. Zij koos voor een Ida Lanto-jurk en – surprise, surprise – haar trouwtiara. Je zou denken dat je als prinses van Zweden wel wat meer kroontjes hebt om uit te kiezen, maar Sofia verschijnt keer op keer met hetzelfde exemplaar. Duidelijk een favorietje!

Beeld: NL Beeld

Al met al was het weer een bijzonder vorstelijke avond met een hoog glamour-gehalte. Meer van dit, graag!

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws