Kensington Palace geeft te midden van bizarre geruchten update over Kate

Het hof schenkt klare wijn over de speculaties.

Ze zou plastisch helemaal zijn strakgetrokken, net als Charles kanker hebben of zelfs in coma liggen: er gaan momenteel de meest bizarre speculaties de ronde over de afwezigheid van prinses Kate. En hoewel het hof had aangegeven verder geen uitspraken te doen over haar herstel, wil Kensington Palace nu tóch even inhaken op de geruchten.

Operatie

Op eerste kerstdag werd Kate voor het laatst gezien, voordat ze op 16 januari onder het mes zou gaan. Bijna twee weken lang moest de prinses in het ziekenhuis verblijven en inmiddels is ze volgens het Britse koningshuis thuis verder aan het bijkomen. Verdere details worden door The Firm under wraps gehouden, maar het herstel van de hoogheid zal nog zeker enkele weken op zich laten wachten. Ondertussen is social media inmiddels een broedplaats van speculaties en complottheorieën geworden.

Speculaties

In een viral post op X trekt een gebruiker het verhaal in twijfel, omdat Kate na haar bevallingen altijd direct weer in het openbaar verscheen. Dit plotselinge lange herstel en gebrek aan informatie zou volgens hem verdacht zijn. “Je vertelt me ​​dat Kate Middleton – dezelfde vrouw die slechts enkele uren na de bevalling buiten het ziekenhuis poseerde als een supermodel – plotseling maanden van herstel nodig heeft voordat ze haar gezicht laat zien? En de Britse pers respecteert nu op magische wijze haar privacy? Dit klopt niet”, luidt het bericht.

Zorgwekkend

Door de Spaanse journalist Concha Calleja kwam de geruchtenmolen pas echt op gang. Zij claimde in haar tv-programma dat Kates toestand ernstiger was dan publiekelijk werd gemaakt. Calleja beweerde inside information te hebben waaruit bleek dat de toestand van Kate zorgwekkend was en ze vanwege complicaties na de operatie in een medisch geïnduceerde coma moest worden gehouden. Kensington Palace liet direct weten dat er niets waar was van dit verhaal, maar niet iedereen is overtuigd.

Fotografen hebben hun best gedaan om Kate te spotten tijdens haar vertrek uit het ziekenhuis, maar er was geen spoor te bekennen van de prinses. Ook niet van familie of vrienden die haar bezochten, op William na. Toen koning Charles geopereerd werd, was dit een heel ander verhaal. Ook de kinderen en ouders van Kate zijn sinds december niet meer gezien.

Persoonlijke omstandigheden

Dat prins William deze week een belangrijke herdenkingsdienst heeft afgezegd vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’, heeft ook niet geholpen. Zijn plotselinge afzegging zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij menig royalty-kenner. Dat hij zo abrupt cancelt, moet wel een héél goede reden hebben, toch? Er werd echter met geen woord gerept over de redenen achter Williams afzegging.

Kensington Palace

Hoewel Kensington Palace in eerste instantie had aangegeven geen updates te geven over Kates herstel, kan de woordvoerder van de prinses er nu niet om heen. “Kensington Palace maakte in januari de tijdlijnen van het herstel van de prinses duidelijk en we zouden alleen belangrijke updates geven”, aldus de vertegenwoordiger, die stelt dat het goed gaat met Kate.

Hiermee lijkt Kensington Palace de geruchten dus keihard tegen te spreken. Goed nieuws, maar waarschijnlijk weinig bevredigend voor royal fans, die maar één ding willen: Kate in vol ornaat haar publiekelijke comeback weer zien maken. Daar zullen we echter nog even op moeten wachten, aangezien het hof eerder al meldde dat de prinses haar royal duties pas na Pasen weer zou oppakken. Afijn: het is al een hele geruststelling dat Kensington Palace een van de geruchten in ieder geval niet bevestigt…

Bron: Us Weekly, Elegance, Mint, The Tab | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws