Charles krijgt ‘spirituele steun’ uit onverwachte hoek

Zou de koning echt in deze monnik zijn steun en toeverlaat hebben gevonden?

Sinds Charles zijn kankerdiagnose wereldkundig heeft gemaakt, kan hij rekenen op behoorlijk wat support. Zelfs uit de spirituele hoek blijkt de koning nu steun te krijgen. Een Grieks-orthodoxe monnik beweert namelijk dat Charles hem heeft gevraagd voor advies omtrent zijn ziekte.

Steun

Eerder deze maand werd de wereld opgeschrikt door het nieuws dat Charles aan ‘een vorm van kanker’ lijdt. Sindsdien hebben mensen uit alle lagen van de bevolking steun betuigd aan de vorst: van oud-premiers tot tv-sterren en zelfs de leider van de anti-monarchiebeweging Republic. De koning liet onlangs zelf nog weten “tot tranen geroerd” te zijn door alle berichten.

Monnik Archimandrite Ephraim

Nu lijkt het erop dat Charles ook steun krijgt vanuit de spirituele hoek. Naar verluidt zou de koning Archimandrite Ephraim hebben ingeschakeld voor advies rondom zijn diagnose. De Grieks-orthodoxe monnik zou al 25 jaar bevriend zijn met Charles. Volgens Ephraim hebben de twee een goede verstandhouding en zou de vorst in het verleden al meerdere keren een bezoek hebben gebracht aan het 10e-eeuwse Vatopedi-klooster van de abt. Nu heeft hij naar verluidt dus opnieuw contact gezocht met de monnik.

Royals en spirituele figuren

Hoewel het natuurlijk speculeren blijft of Charles daadwerkelijk advies heeft gewonnen bij deze loslippige monnik, zou het niet de eerste keer zijn dat royals zich bij grote gezondheidszorgen inlaten met spirituele figuren. Zo schakelden de Romanovs ooit Rasputin in, en zocht onze eigen Juliana contact met de omstreden Greet Hofmans. Nu heeft dát niet al te veel positiefs teweeg gebracht – iets met doodsbedreigingen en communistische spionnen – maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat meneer Ephraim geen helpende hand kan zijn voor Charles. 

Afijn: we hopen vooral dat Charles zijn hart blijft volgen – of dat nu mét, of zónder monnik is. Als de vorst maar snel weer de oude is!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws