Chanel neemt je mee het diepe in met nieuwe Cruise-collectie

Laat je inspireren door de vrijheid van Marseille!

Het voorjaar is in full swing, en dat betekent dat het weer de hoogste tijd is voor de stijlvolle Cruise-collectie van Chanel! Dit keer neemt Creative Director Virginie Viard ons mee naar het prachtige Marseille, waar Franse vrijheid en vertier aan de kust hoogtij vieren.

Chanel Cruise 2024/25

In Marseille komen zon, architectuur, muziek en dans samen. Deze stad heeft ontwerper Virginie geïnspireerd om de klassieke silhouetten en tweed items die we van Chanel gewend zijn af te wisselen met badmode, zachte jersey-items, en stoere looks van denim en leder.

Dit alles is voorzien van zomers diepzee-thema. Van geborduurde vismotief tot schelpen en visnetten: het leven onderwater blijkt een eindeloze bron van inspiratie.

Vrijheid

Zelf stelde Virginie over deze collectie: “De zon, architectuur, muziek en dans: Marseille heeft ook een heel sterk gevoel van vrijheid. Ik werd geïnspireerd door de codes van lifestyle, het dagelijks leven, en door alle dingen die uitnodigen tot beweging. De zee en de wind maakten dat ik met wetsuits wilde spelen.”

“Marseille is een stad die me in contact brengt met mijn emoties. Ik heb geprobeerd z’n aantrekkingskracht, en z’n frisse lucht te vangen en de energie die hier heerst over te brengen. Je kunt bovendien niet om een betere achtergrond voor een runway-show vragen dan de Cité Radieuse”, besluit ze.

Chanel Cruise 2024/25
Beeld: Jamie Hawkesworth voor CHANEL – Le Corbusier, Unité d’habitation, Marseille © F.L.C. / ADAGP, Paris, 2024

Bovenop het dak van dit imposante stukje Marseillaanse architectuur liepen modellen over de catwalk, waar zij de nieuwste Cruise-collectie toonden aan het verzamelde publiek. Zij konden hier genieten van kleurige geometrische motiefjes, eindeloze laagjes, en een moderne Chanel-twist aan klassiekers als peacoats en blazers.

Details

Ook bevatte de collectie weer enkele prachtige nods naar de invloeden van oprichter Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Zo passeerden er uiteraard volop parel-accessoires de revue, en zagen we met het laklederen schoeisel een ode aan de invloed van mannenmode op Chanels rijke geschiedenis.

Beeld: CHANEL – Le Corbusier, Unité d’habitation, Marseille © F.L.C. / ADAGP, Paris, 2024

Kortom: of je nu op zoek bent naar een echte Chanel-klassieker voor in je garderobe, of een door de Méditerranée geïnspireerd badpak, deze collectie heeft voor elk wat wils!

Bron & Beeld: Chanel

Laatste nieuws