Koning Charles ’tot tranen geroerd’ door beterschapswensen

'Ik barst geregeld in tranen uit', aldus de koning.

Sinds de kankerdiagnose van koning Charles heeft hij heel wat steunbetuigingen en beterschapswensen mogen ontvangen. Afgelopen woensdag sprak de koning zich daarom ook voor het eerst uit over alle berichten die hij binnenkrijgt.

Hoog bezoek in Buckingham Palace

Afgelopen woensdagmiddag was het de eerste keer, na de kankerdiagnose van Charles, dat hij premier Rishi Sunak welkom heette in Buckingham Palace voor de wekelijkse audiëntie. Op de Britse mediabeelden is dan ook te zien dat de premier vond dat de koning ‘er goed uitzag’. Het is echter niet de eerste keer dat de twee elkaar weer spraken. Zo hadden zij wel wekelijks contact met elkaar aan de telefoon.

Grote glimlach

Hoewel Charles een groot deel van zijn koninklijke taken heeft neergelegd om zich te focussen op zijn behandelingen, is hij niet volledig gestopt met werken. En kijkend naar de grote glimlach van de koning tijdens het bezoek van de premier, is hij daar ook maar al te blij mee.

Charles
Beeld: NL Beeld

Tot tranen geroerd

Echter, was de ontmoeting met de premier niet het enige wat we van de koning zagen. Zo sprak hij – een maand – na het verontrustende nieuws voor het eerst op beeld. Zo vertelt hij dat hij ‘zoveel geweldige berichten en kaarten’ heeft ontvangen de afgelopen tijd. “Ik barst geregeld in tranen uit”, zo onthulde hij.

Koningin Camilla vertelde eerder al dat haar man erg ontroerd was door alle beterschapswensen sinds zijn kankerdiagnose: “Hij is heel erg ontroerd door alle brieven en berichten die iedereen hem toestuurt.” Ook prins William sprak zich al eens eerder uit over de steunbetuigingen. “Het betekent veel voor ons allemaal”, liet hij weten.

Bron: HLN, AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws