Prinses Kate voor het eerst naar buiten sinds operatie

Een goed teken!

Het is inmiddels ruim drie weken geleden dat Kate, de prinses van Wales, onder het mes moest voor een ‘geplande ingreep’. Over het hoe en waarom houdt The Firm de lippen stijf op elkaar, en intussen heeft HKH haar agenda de komende weken leeg gemaakt. Au moment zou ze echter niet te Adelaide Cottage verblijven, maar heeft ze het thuishonk van de Waleses ingeruild voor een ander onderkomen.

Herstellen

Medio januari kwam als donderslag bij heldere hemel het nieuws vanuit Buckingham dat Catherine, Princess of Wales, in het ziekenhuis lag. Zij was geopereerd aan haar buik en moest vervolgens geruime tijd in het ziekenhuis blijven om te herstellen. Pas eind januari mocht de prinses weer naar huis, en sindsdien is zij niet en public gespot. Sterker nog: volgens een officieel bericht vanuit Kensington Palace, hoeven we er niet op te rekenen dat we de hoogheid nog voor Pasen zullen zien.

Het lijkt nu echter wel een stukje beter te gaan met Kate, want verschillende bronnen melden dat zij zich voor het eerst sinds haar operatie weer buiten Adelaide Cottage heeft begeven.

Sandringham

Volgens The Daily Mail is Catherine afgelopen vrijdag namelijk met haar gezin richting het landgoed Sandringham in Norfolk vertrokken. Hier bevinden koning Charles en koningin Camilla zich op het moment ook, en dat maakt het bezoeken van opa en oma met de kids net even iets makkelijker. Het verblijf te Sandringham valt samen met een schoolvakantie van de Wales-telgen, die nu van een vrije week kunnen genieten.

De tabloidkrant schrijft dat prinses Kate goed herstelt, volgens bronnen. “Ze keek uit naar een change of scene en kan rustig aan doen in Norfolk terwijl de kinderen stoom afblazen met William.”

Het zal ongetwijfeld een fijn gevoel zijn voor Wiliam om zowel dichtbij z’n vrouw als z’n vader te kunnen zijn, nu Charles behandeld wordt voor een recente kankerdiagnose. Naar verluidt is hij afgelopen dinsdag met z’n behandelingen begonnen.

Privacy

In tegenstelling tot haar schoonvader laat Kates team weinig los over de ingreep die zij moest ondergaan. Ondanks eindeloze speculaties en zorgen om de gezondheid van de prinses (laten we wel wezen: doktoren houden je niet voor niks twee weken in het ziekenhuis) wil Kensington Palace verder niets kwijt over hoe het gaat met de prinses.

Dat staat in schril contrast met Charles. Zo was de beste man opvallend open over zijn prostaat-ingreep – volgens een officieel bericht om voor meer ‘bewustzijn’ te zorgen. Ook bij zijn kankerdiagnose schreef het hof: “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen, en in de hoop dat dit publiek begrip kan steunen voor iedereen ter wereld die met kanker te maken heeft.”

Bron: The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws