Prins William geeft zeldzame update over gezondheid Kate

Volgens William werd Kate uitstekend verzorgd.

Prins William heeft een paar pittige weken achter de rug. Eerst moet z’n echtgenote en grote liefde, prinses Kate, onder het mes. Vervolgens ziet hij koning Charles voor een ingreep opgenomen worden. En terwijl Kate nog herstellende is van haar operatie, krijgt Wills opeens het heftige nieuws dat er kanker is vastgesteld bij z’n vader. Gisteravond verscheen de Prince of Wales voor het eerst weer bij een publiek evenement, waar hij tevens kort sprak over Kate en Charles.

Terugkeer

Naast een toekomstig koning, is prins William natuurlijk ook gewoon een betrokken vader en liefhebbend echtgenoot. Dat hij besloot z’n royal duties even op te schorten om voor Kate en kroost te kunnen zorgen na haar operatie, verbaasde dan ook niemand.

Gisteren liet Wills zich weer voor het eerst in het openbaar zien bij een inhuldigingsceremonie waar hij namens koning Charles allerhande prominenten voorzag van ridderspeldjes. Dat ging overigens niet helemaal van een leien dakje – zo weet The Daily Mail dat de hoogheid één van de felbegeerde speldjes uit z’n handen liet vallen. Tja – Wills zal ongetwijfeld behoorlijk uitgeput zijn na de afgelopen weken, dus het is hem vergeven.

Later op de dag maakte hij vervolgens z’n verschijning bij het London Air Ambulance Gala, waar hij onder meer de genodigden toesprak en…poseerde voor een eindeloze reeks foto’s met acteur Tom Cruise? Ook dat heurt erbij als royal, schijnbaar.

Prins William met Tom Cruise.
Beeld: NL Beeld

Gezondheid

Aangezien dit zijn eerste publieke taken waren sinds de medische ingrepen bij z’n vrouw en z’n vader, is het niet héél gek dat de prins ook even de tijd nam om stil te staan bij wat er in zijn privésfeer speelt.

Zo liet één van de kersverse MBE’s, Patricia Spruce, weten dat zij kort met William sprak over prinses Kate. Patricia is namelijk betrokken bij het aantrekken van buitenlands medisch talent voor de Britse National Health Service. En daar kunnen ook de Windsors de vruchten van plukken! “Prins William zei dat Catherine twee Filipijnse zusters had die voor haar zorgden en dat ze amazing en kind waren”, deelt de dame via haar LinkedIn-pagina. Aww!

Bij zijn toespraak ’s avonds kwam William ook nog even terug op de situatie met Charles en Kate. Nadat hij de organisatoren van de avond had bedankt, vervolgde ZKH: “Ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om mijn dank ook uit te spreken voor alle lieve steunbetuigingen voor Catherine en mijn vader, vooral over de laatste paar dagen. Het betekent heel veel voor ons allemaal.”

Het is wel duidelijk dat Wills misschien met z’n hoofd bij z’n duties is, maar met z’n hart bij z’n familie. En dat kunnen we natuurlijk goed begrijpen!

Bron: The Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws