Goed nieuws voor Kate: prinses is ontslagen uit het ziekenhuis

De prinses mag nu thuis verder herstellen.

Goed nieuws vanuit Kensington Palace: Kate is ontslagen uit het ziekenhuis. De prinses onderging op 16 januari een succesvolle buikoperatie, en keert na dertien dagen rust nu terug naar huis.

Buikoperatie

Het was flink schrikken twee weken geleden: vanuit het niets kwam Kensington Palace met de mededeling dat Kate was opgenomen in het ziekenhuis. “Hare Koninklijke Hoogheid De Prinses van Wales werd gisteren opgenomen in de London Clinic voor een geplande buikoperatie”, luidde de verklaring. Gelukkig kon het hof ons meteen enigszins geruststellen met het nieuws dat de operatie succesvol was verlopen.

Terug naar Windsor

Kensington Palace gaf destijds al aan dat Kate tien tot veertien dagen in het ziekenhuis zou verblijven om te herstellen. Die periode is nu voorbij, laat het hof weten. “De Prinses van Wales is teruggekeerd naar Windsor om haar herstel van de operatie voort te zetten”, luidt een nieuw statement op het officiële Instagram-profiel van William en Kate. “Het gaat goed met haar.”

 

Dankwoord

De verklaring wordt afgesloten met een dankwoord. “De prins en prinses willen het hele team van The London Clinic, en vooral het toegewijde verplegend personeel, enorm bedanken voor de zorg die zij hebben verleend”, schrijft Kensington Palace. “De familie Wales is dankbaar voor de beterschapswensen die ze van over de hele wereld hebben ontvangen.”

Ontzettend fijn om te horen dat het goed gaat met de prinses. Het moet een enorme opluchting zijn voor Wills en de kids dat ze weer thuis is. Hopelijk neemt ze daar alle tijd en ruimte om goed te herstellen. Wederom sterkte namens Beau Monde!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: NL Beeld, Instagram @princeandprincessofwales

Laatste nieuws