Charlene steunt haar goede doel met ‘champagne en oesters’

De prinses was duidelijk in d'r nopjes.

Ach, Monaco – het microstaatje van de megarijken. Wanneer men daar besluit om een liefdadige noot aan te slaan, gaat dat vaak gepaard met gala’s, haute culture, designermode…of in dit geval: champagne en oesters.

Benefiet(s)

Waar wij vroeger voor het goede doel postzegels verkochten, rondjes door het bos liepen voor Unicef of een heitje voor een karweitje ontvingen, pakt men dat in Monaco toch weer even anders aan.

Zo wordt er jaarlijks door de ‘Champagne & Oysters Cycling Club’ een benefietevenement georganiseerd, waarbij zij van Saint Tropez naar Monaco rijden. Niets zegt immers betrokkenheid bij de kansarmen ter wereld als bubbels en exquise hapjes, non?

De opbrengst van het fonds gaat naar het Fondation Princesse Charlène de Monaco, en dus was Hare Doorluchtige Hoogheid, prinses Charlene herself, ook niet te beroerd om bij aankomst de goede afloop te vieren met de wielerclub.

Straatfeest

Uiteraard werd de avond afgesloten met een vrolijk partijtje. Geen designer-gala of rode loper dit keer, maar een uitbundig straatfeest. Hier kwam Char even buurten met de aanwezige wielrenners. Onder hen bevonden zich onder anderen ook Charlenes broer, Gareth Wittstock, en de schathemelrijke Ierse zakenman en presentator Eddie Jordan.

Te midden van al deze spandex-geklede sporthelden gaf de prinses acte de présence in een relatief casual outfitje. Zo combineerde zij klassieke blauwe jeans met een hagelwitte blouse. Daarbij droeg zij een Loro Piana-cape en een set pumps met subtiel blokhakje van Manolo Blahnik. Stijlvol, casual, en klassiek!

Beeld: NL Beeld

Fondation Princesse Charlène

Via haar Fondation zet de hoogheid zich al jarenlang in voor veiligheid op en rond het water. De prinses heeft immers zelf een carrière als professioneel zwemster achter de rug, en zette zich tijdens haar prof-dagen ook al in als vrijwillig badjuf. Via haar eigen goede doel ondersteunt ze nu allerhande projecten en organisaties die dit op grotere schaal kunnen bewerkstelligen. Zo’n sportieve uitspatting als vandaag past dan ook he-le-maal in haar straatje!

Bron: Fondation Princesse Charlene, Champagne & Oysters Cycling Club | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws