Prinselijke opvoeding: hoe gaat het met Jacques en Gabriella?

'Ze heeft zo'n ondeugende twinkeling in haar ogen!', verklapt de trotse vader.

Waar veel vorstenhuizen anno nu helemaal gaan voor een doe-maar-gewoon aanpak van hun kroost, en zij hun jongsten zoveel mogelijk buiten de spotlights houden, ligt dat in Monaco toch even anders. Zo verschijnen de jonge tweeling Jacques en Gabriella regelmatig naast hun ouders bij officiële gelegenheden. Hoe regelen Albert en Charlene dat eigenlijk, qua opvoeding?

Twins

In een interview met Hello Monaco legde prins Albert vorig jaar al uit hoe het prinselijk paar hun twins opvoedt. Destijds deelde hij dat Leurs Altesses Sérénissimes redelijk laid-back ouders waren. “Jacques en Gabriella zijn nooit heel luidruchtig geweest. Ik laat ze opbloeien en zich openstellen naar de wereld”, aldus de prins.

Samen met Charlene is hij er natuurlijk altijd voor z’n kroost, maar echt streng hoeven ze niet te zijn, legde hij uit. “Ze zijn ontzettend vrolijk, ontzettend nieuwsgierig, en vrij easy going. Charlene en ik hoeven ze echt niet vaak een standje te geven.”

Ondeugend

In een interview met People liet de prins doorschemeren dat de tweeling inmiddels wel echt hun eigen kleine karakters beginnen te ontwikkelen. “Tussen die twee praat Jacques meer, en is hij meer betrokken in het openbaar”, zo verklapte hij. “Gabriella voelt zich soms niet zo op haar gemak in de buurt van grote groepen mensen.” Gelukkig kan de prinses op dit soort momenten rekenen op de steun van haar broertje, aldus de trotse vader.

Achter de schermen zou Gabriella echter een levendige persoonlijkheid zijn. Zo deelde Albert: “Ze heeft zo’n ondeugende twinkeling in haar ogen. Ze heeft haar eigen persoonlijkheidje en doet soms dingen die, snapt u – ze probeert haar broertje dan te gebruiken om hem in de nesten te werken.” Ha! Dat belooft nog wat voor de toekomst, wanneer de kleine tweeling opgroeit tot puberend prinselijk duo.

In een recent interview met Paris Match verklapte de Doorluchtige vorst: “Ze zijn erg hecht met elkaar. Ze begrijpen beiden de bijzondere rol die zij zullen gaan spelen en de verplichtingen die daarbij horen.” Hoewel het misschien lijkt alsof de royal duties er met de paplepel worden ingegoten, valt dat best mee. “Ik sta niet te veel stil bij dat aspect, om ze niet te veel druk op te leggen”, aldus de prinselijke papa.

Betrokken vader

Naast vorst en man is Albert duidelijk betrokken bij het reilen en zeilen van zijn kroost. Zo zien we Gabriella en Jacques waarschijnlijk het vaakst van alle jonge royals. Van sportwedstrijden tot liefdadigheid en van wildlife tot wilde dieren: Jacques en Gabriella worden regelmatig meegesleept!

Bron: Hello Monaco | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws