Royal flair langs de lijn: Grimaldi’s genieten van weekendje topsport

Bijzonder veel blauw bloed op één tribune!

Dit weekend werd in Monaco door de crème de la crème van de tenniswereld gestreden om de felbegeerde titel van de Monte Carlo Masters. Hier kwamen natuurlijk volop Grimaldi’s op af, én er verschenen nog enkele andere vorstelijke gezichten op de tribune.

Royals langs de lijn

Bij elk zichzelf respecterend tennistoernooi zit er wel een adellijk randje aan de toeschouwers. Zo is het vaste prik dat prins William en prinses Kate ’s zomers genieten langs de lijn van Wimbledon, en komt ook het prinselijk paar van Monaco geregeld opdraven bij de Monte Carlo Masters.

Afgelopen weekend stond de zinderende finale op het programma, en dat betekende dat ’t vorstelijk gezin zich ook op de tribune liet zien. Zo waren Charlene en Albert gezellig samen met zoontje Jacques van de partij. Prinsesje Gabriella liet verstek gaan, en in haar plaats lijkt vertrouwelinge Melanie-Antoinette de Massy een plekje in de royal box te hebben veroverd.

monte carlo masters
Beeld: NL Beeld

Waar bijna de volledige Grimaldi-familie en hun aanverwanten in een navy-blauw uniform lijkt te zijn gestoken, kiest Beatrice Borromeo, de echtgenote van Pierre Casiraghi voor een opvallend turquoise outfitje. En ach, geef haar eens ongelijk.

Beeld: NL Beeld

Zoals we van Beatrice als professioneel merkambassadeur gewend zijn, gaat zij van top tot teen gekleed in Dior. Zelfs haar accessoires, zoals de roségouden oorbellen, zonnebril, en handtas, zijn van het Franse label afkomstig.

Moeder en zoon deelden bovendien ook nog een lief momentje langs de lijn. Wat zou Char hier naar haar zoon gefluisterd hebben? Wie weet! Het paar zag er met hun matchende outfits in elk geval lekker business casual edoch vorstelijk uit.

Beeld: NL Beeld

Ook prinses Alexandra van Hannover gaf acte de présence met vriendlief Ben-Sylvester Strautmann.

Beeld: NL Beeld

Kortom: een gezellig familie-uitje voor de Grimaldi’s! Wij hopen maar dat Gabriella dit uitstapje niet tegen haar zin hoefde te missen…

Italiaanse prinsessen

Overigens waren de Monegaskische royals niet de enige vorstelijke neuzen op de tribune. Ook prinsessen Maria Carolina en Maria Chiara van Bourbon-Sicilië kwamen namelijk met hun vader, prins Carlo, naar de wedstrijd.

Beeld: NL Beeld

Mocht die dame op rechts je nu lichtelijk bekend voorkomen: dat kan kloppen. Chiara was afgelopen zomer namelijk het middelpunt van allerhande wilde geruchten over een relatie (en zelfs verloving) met de Deense kroonprins, Christian.

Tip: volg je ons al op Pinterest? Hier delen we regelmatig de leukste nieuwtjes over de royals!

Na een aantal weken waarin de geruchtenmolen op volle toeren draaide – en de aristocratendochter volop extra volgers op haar Instagram-account vergaarde – liet Chiara weten: “Prins Christian en ik delen een hechte vriendschap.” Kortom: alleen vrienden, en c’est ça.

Ach ja, in Monte Carlo is het ook leuk keuvelen met de ton, toch? Daar heb je geen Deense hoogheid voor nodig!

Bron: Royal Fashion Police, The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws