Even niet in de plooi: Kates beste gezichten tijdens Wimbledon

Van een brullende royal tot de handen in't haar: Kate staat altijd garant voor hilarische foto's.

We kennen Catherine Middleton als een stijlvolle prinses met een nette outfit, keurige coupe, en sympathieke glimlach immer op het gezicht. Maar héél soms heeft ook Kate haar emoties niet onder controle – en nergens zien we dit vaker dan bij Wimbledon. We zetten een aantal van Kates beste bekken op een rijtje.

Tennisfanaat

Sommige royals zijn er alleen omdat het nou eenmaal heurt, anderen komen opdagen omdat ze daadwerkelijk groot fans zijn van de sport. Hoe dan ook zit de Royal Box bij Wimbledon altijd vol met royals, aristocraten, prominenten, en andere bekende gezichten.

Onder hen vinden we eigenlijk elk jaar Kate Middleton, die zonder twijfel in de tweede categorie aanwezigen valt. Niet alleen is Kate groot fan van de sport, ze zou zelf ook een aardig balletje kunnen slaan. Proftennisser Rod Laver vertelde daarover aan de Daily Mail: “Ik heb William en Kate een paar keer ontmoet, en in de Royal Box krijg je de kans om een beetje met ze te praten. Ze tennissen tegen elkaar en William vertelde me dat hij Kate niet kan verslaan.” Geen wonder dus, dat Kate ont-zet-tend meeleeft met de aanwezige topsporters!

Juichend langs de lijn

Dat Kate helemaal in haar element is bij Wimbledon, blijkt wel uit de eindeloze blije kiekjes die we van de prinses hebben:

Van een oprechte giechel..

Beeld: NL Beeld

…tot een enthousiaste cheer

Beeld: NL Beeld

…hoewel de Waleses het nog ietsje kalmer houden dan de enthousiasteling achter ze.

Beeld: NL Beeld

Hoewel…Kate houdt het nog charmant, maar William lijkt hier nog net niet van z’n stoel te springen:

Beeld: NL Beeld

Soms komt ook de meestal-zo-lieflijke glimlach van la Middleton niet helemaal tot z’n recht…

kate wimbledon
Beeld: NL Beeld

Of druipt het ongemak ervanaf…

Beeld: NL Beeld

…of lacht ze vooral als een boer prinses met kiespijn.

Kate Wimbledon
Beeld: NL Beeld

Nagelbijters

Maar het is niet alléén maar blijheid voor de Princess of Wales. Soms heeft ze het er maar zwaar mee wat daar allemaal op ’t veld gebeurt…

kate wimbledon
Beeld: NL Beeld

Kan iemand de prinses even een nieuw glas wijn komen brengen? Ze kan het ogenschijnlijk wel gebruiken!

Héél soms zit Catherine letterlijk met de handen in’t haar, zoals hier bij de herenfinale van 2014:

Beeld: NL Beeld

Of bij de finale van 2016, waar Britse atleet Andy Murray de winst wist te veroveren in een spannende pot tegen de Canadees Milos Raonic…

kate wimbledon
Beeld: NL Beeld

Verveling

Maar goed, hoe groot je liefde voor de sport ook mag zijn: niet elke pot is even spannend. En als de verveling toeslaat…

kate wimbledon
Beeld: NL Beeld

…dan kun je altijd jezelf nog vermaken…

Beeld: NL Beeld

…en ondertussen de spieren in gezicht en nek even losgooien!

Beeld: NL Beeld

Overigens kunnen degenen die náást Kate in de Royal Box plaatsnemen ook altijd rekenen op de prinses om een praatje te maken. Van schoonzus Meghan tot zus Pippa en natuurlijk manlief: Kate keuvelt er op los. Vervelen naast de Princess of Wales? Geen sprake van!

Beeld: NL Beeld

Vaste prik

Uiteraard verwachten we dat ook vandaag Kate weer haar opwachting maakt in de Royal Box voor de herenfinale van het toernooi. Als beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club moet Kate immers tóch haar gezicht even laten zien voordat ze van haar zomervakantie kan gaan genieten. Gelukkig is het bepaald geen straf voor de prinses om weer langs de lijn te zitten – en voor ons niet om na afloop alle outfit-details en gekke-bekken-kiekjes door te nemen. Win-win!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws