Zo draagt koning Charles z’n kleinkinderen bij zich

De koning droeg deze week een bijzonder accessoire.

Royaltyfans konden hun geluk niet op toen koning Charles deze week voor het eerst in lange tijd weer op werkbezoek ging. Voor deze gelegenheid trok de koning dan ook een bijzondere outfit uit de kast, met een kleine knipoog naar zijn kleinkinderen.

T-rex stropdas

Charles verscheen samen met zijn Camilla bij het kankerbehandelingscentrum UCH Macmillan Cancer Centre, waar hij in gesprek ging met verschillende patiënten en medisch specialisten. En dat deed de koning in een speciale outfit: hij droeg namelijk een T-rex stropdas!

Van een afstandje is het nauwelijks te zien, maar wanneer je inzoomt (swipe hieronder) is het duidelijk dat de das bedrukt is met kleine dinosaurussen.

Beeld: NL Beeld

Cadeautje

De – inmiddels befaamde – roze stropdas is vermoedelijk een kerstcadeautje geweest van de kleinkinderen. Begin vorig jaar werd Charles voor het eerst met de T-rex das gespot, en toen al werd er druk gespeculeerd over van wie dit accessoire afkomstig was. Volgens Hello!Magazine zijn zowel prins George als prins Louis groot fan van de prehistorie en van dinosauriërs, dus de kans is groot dat zij in ieder geval hebben geholpen met het uitzoeken.

Het design van de stropdas wijst wellicht ook op een kleine inside joke binnen de familie. Charles’ gebruikt namelijk de letter ‘R’ achter zijn naam, die staat voor ‘Rex’ – het Latijnse woord voor ‘koning’. Ha!

Werkbezoek

Wat de oorsprong van zijn T-rex stropdas dan ook moge zijn, wij zijn in ieder geval blij om te zien dat de koning weer op pad is. Het bezoekje aan het kankerbehandelingscentrum was namelijk het eerste werkbezoek van de koning sinds zijn kankerdiagnose, die begin februari bekend werd gemaakt door Buckingham Palace. Zijn publieke werkzaamheden werden tijdelijk stopgezet zodat hij zich volledig kon focussen op de behandeling. En daar kwam afgelopen week al goed nieuws over: “Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning”, liet een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten.

Dat de koning zijn koninklijke taken weer oppakt, betekent echter niet dat hij genezen is van kanker. De medische behandeling is dan ook nog niet volledig afgerond. Wij wensen hem alle sterkte toe in het traject dat nog gaat volgen!

Bron: Hello!Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws