Groot nieuws voor Harry en Meghan

Na het abrupte einde van de Spotify-samenwerking lijken de Sussexjes weer op te krabbelen.

Het was een flinke klap voor Harry en Meghan vorige maand: Spotify trok na twaalf afleveringen een streep door hun podcast Archetypes. Toch lijkt het de twee inmiddels weer meer voor de wind te gaan. Op Twitter wordt namelijk het heugelijke nieuws gedeeld dat het duo met hun docu is genomineerd voor een belangrijke prijs.

Beste streaming non-fictie serie

Nu hun Spotify-deal van zo’n 20 miljoen dollar in de prullenbak is gegooid, is alle hoop van Harry en Meghan gericht op Netflix. Daar hebben de twee nog zo’n miljoenencontract liggen, en het is nu natuurlijk zaak om die koste wat het kost in handen te houden. Dat lijkt vooralsnog goed te gaan, want hun persoonlijke documentaire is genomineerd voor de HCA TV Awards 2023 voor de beste streaming non-fictie serie.

Op Twitter wordt het goede nieuws bekendgemaakt: “De genomineerden voor de HCA TV Awards 2023 voor de beste streaming non-fictieserie zijn: Harry & Meghan, Prehistoric Planet 2, Rainn Wilson and the Geography of Bliss, Rennervations, The 1619 Project, The Reluctant Traveller met Eugene Levy.”

2,4 miljoen kijkers op 1 dag

Wat je ook vindt van de docu van de ex-royals; feit is dat het een regelrechte hit was op Netflix. Op de premièredag trok de serie maar liefst 2,4 miljoen kijkers, waarmee het zelfs met kop en schouders uitsteekt boven het succes van The Crown, die op de release-dag ‘slechts’ 1,1 miljoen kijkers binnenhaalde.

Positief gestemd

Afijn, Harry en Meghan mogen dan beloond worden voor hun eerdere ‘werk’ voor Netflix – dat betekent natuurlijk niet dat ze nu achterover kunnen leunen. De streamingdienst rekent op succesvolle content, dus de ex-royals moeten flink aan de bak. Eerder sprak Netflix zich nog wel positief uit over de samenwerking met het stel: “Harry & Meghan werd gelanceerd als Netflix’s meest spectaculaire documentairedebuut tot nu toe. Onze spannende reis met hen zal voorlopig niet eindigen. We werken momenteel samen aan tal van projecten, waaronder de veel-verwachte documentaireserie Heart of Invictus”, zei een woordvoerder daarover. Een meevallertje voor de Sussexjes!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws